ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BUGÜN NE PİŞİRSEM? NE YEMEK YAPSAM DİYENLER İÇİN 22 NEFİS TARİF

BUGÜN NE PİŞİRSEM? NE YEMEK YAPSAM DİYENLER İÇİN 22 NEFİS TARİF

Her gün bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam? diye düşünüp duranlar için birbirinden lezzetli 22 farklı tarifimiz var. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz günün menüsü tarifleri:
Bugün Ne Pişirsem? Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 22 Nefis Tarif

Her gün evde yemek yapıyor olmanın en zor yönlerinden biri 'Bugün ne pişirsem' sorusudur. Özellikle işten yorgun argın gelip yemek yapanlar, kahvaltıdan sonra akşam yemeğine ne yapacağını düşünenler, her gün farklı bir tarif hazırlamak isteyenler için en lezzetli tarifleri derledik. Bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam diyenler için, pratik ve lezzetli tariflerimizle mutfağınıza konuk oluyoruz. Listemizden kırmızı etten deniz ürünlerine, çorbalardan zeytinyağlılara kadar birçok tarife ulaşabilirsiniz. İşte, denenmiş, pratik ve nefis 22 tarif:



Ana yemeklere geçmeden önce kış aylarında içinizi ısıtacak, bağışıklığınızı güçlendirecek kemik suyu çorba tarifini sizlere sunuyoruz. Hafif ve lezzetli başlangıç yapmak isteyenler için, kemik suyu çorbası ideal bir seçim olacak.



Gaziantep mutfağı ile özdeşleşen Ali Nazik kebabı, patlıcan ve kıyma ile hazırlanan bir yemektir. Ortalama 30 dakikada hazırlanan Ali Nazik kebabını, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.



Kuzu eti, badem, kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ile hazırlanan mutancana, Osmanlı'dan miras kalan yemeklerden biridir. Protein bakımından zengin olan kuzu mutancana ile hem sağlıklı, hem de lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz.



Etsiz yemek arayanlar için irmik, bulgur ve sarımsak ile hazırlanan nefis sarımsaklı köfte tarifini öneriyoruz. Adana mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan sarımsaklı köfteyi, maydanoz ve salçalı sos eşliğinde sunabilirsiniz.



Köftenin Türk mutfağındaki yeri bir farklıdır. Klasik köfte yerine pirinç, kıyma ve galeta unu ile hazırlanan kadınbudu köftesi, Balkan ülkelerinde de sevilmektedir. Özellikle Trakya'da sık sık tüketilir.



Eğer hafif bir şeyler hazırlamak istiyorsanız ve zamanınız kısıtlıysa, kaşar peyniri, beyaz peynir ve patlıcan ile hazırlanan kıstırma tarifini öneriyoruz. Ortalama 20-25 dakika içinde hazırlanan patlıcan kıstırmaları, yemeklerin yanında da sunabilirsiniz.



Türk mutfağında farklı farklı çeşitleriyle sunulan mantı, ince hamur ve kıyma ile hazırlanır. Kayseri mantısı ise en popüler mantı çeşitlerinden biridir. Kayseri mantısını sarımsaklı yoğurt ile zenginleştirebilirsiniz.



Kısa sürede hazırlanması ve zahmet istememesiyle bilinen makarnayı, bu kez farklı bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz? Parmesan ve mantar ile zenginleştirilen makarnayı, yalnızca 25 dakikada hazırlayabilir, sofraların baş köşesine yerleştirebilirsiniz.