Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 47 Nefis Tarif

Her gün 'Bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam?' diye düşünüp duranlar için birbirinden lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, akşama ne yapsam derdine çare olacak 47 farklı tarif:
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 47 Nefis Tarif
14 Kasım 2022, 16:27

Her gün evde yemek yapıyor olmanın en zor yönlerinden biri 'Bugün ne pişirsem' sorusudur. Özellikle işten yorgun argın gelip yemek yapanlar, kahvaltıdan sonra akşam yemeğine ne yapacağını düşünenler, her gün farklı bir tarif hazırlamak isteyenler için günün yemeği olacak en lezzetli tarifleri derledik. Bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam diyenler için, pratik ve lezzetli tariflerimizle mutfağınıza konuk oluyoruz. Listemizden kırmızı etten deniz ürünlerine, çorbalardan zeytinyağlılara kadar birçok tarife ulaşabilirsiniz.

İşte, denenmiş, pratik ve nefis 47 tarif:

Et Yemekleri


  1. Ali Nazik

ali nazik

Gaziantep mutfağı ile özdeşleşen Ali Nazik kebabı, patlıcan ve kıyma ile hazırlanan bir yemektir. Ali Naziğe geçmeden önce, hafif bir çorba içeren midenizi yumuşatabilirsiniz. Ortalama 30 dakikada hazırlanan Ali Nazik kebabını, yoğurtla veya ayranla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Kuzu Mutancana

kuzu mutancana

Kuzu eti, badem, kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ile hazırlanan mutancana, Osmanlı'dan miras kalan yemeklerden biridir. Günün yemeği arayanlar için protein bakımından zengin olan nefis kuzu mutancanayı öneriyoruz.

  1. Kadınbudu Köfte

kadınbudu köfte

Köftenin Türk mutfağındaki yeri bir farklıdır. Klasik köfte yerine pirinç, kıyma ve galeta unu ile hazırlanan kadınbudu köftesi, Balkan ülkelerinde de sevilmektedir. Özellikle Trakya'da sık sık tüketilir. Kadınbudu köfteyi biber yoğurtlaması veya patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Mantar Kebabı

mantar kebabı

Mantar ve köfteyi hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, nefis mantar kebabı tarifine mutlaka göz atın. Domatesli sos eşliğinde sunulan mantar kebabını, fırında pişirerek servis edebilirsiniz. Mantar kebabını, bol garnitürlü pirinç pilavıyla birlikte sunabilirsiniz.

  1. Klasik Güveç

klasik güveç

Kuzu kol eti, patates, domates ve soğan ile hazırlanan etli güveç, ismini pişirildiği kaptan alır. Genellikle tırnak pide ve pirinç pilavı ile birlikte sunulur. Fırında 1 buçuk - 2 saat pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir. 

  1. Ev Yapımı İskender

iskender

Bursa'nın en sevilen lezzetlerinden biri olan iskenderi, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Dana tranç etinden yapılan bu yemeği, domates sosu, tereyağı ve yoğurtla birlikte sunarak restoranlardakini aratmayacak şekilde hazırlayabilirsiniz.

  1. Fırında Hindi Dolması