ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ASİDE

Aside

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aside tarifi için malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 500 ml ılık su

Aside Nasıl Yapılır

  • Şekeri ılık suyun içinde eritin.Yağı ayrı bir tavada eritip unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulmuş una azar azar ılık şekerli su ekleyin.Un, suyu tümüyle çekip katılaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ocaktan alıp servis tabağına alın.Üzerine ceviz ve tarçın serpin. Ilık servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.