ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ASİDE

ASİDE

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aside tarifi için malzemeler
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 500 ml ılık su
Aside Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...

Şekeri ılık suyun içinde eritin.Yağı ayrı bir tavada eritip unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulmuş una azar azar ılık şekerli su ekleyin.Un, suyu tümüyle çekip katılaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Ocaktan alıp servis tabağına alın.Üzerine ceviz ve tarçın serpin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!