Spagetti, ince, uzun ve silindir şekli verilen bir makarna türüdür. 'Çubuk makarna' ismiyle de bilinen spagetti, İtalyan mutfağından dünyaya yayılmıştır. İtalya'nın temel gıda maddelerinden biri olan spagetti, öğütülmüş buğday ve su ile yapılır. İtalyan spagettisi ise genellikle makarnalık irmikten yapılır. Spagetti, farklı makarna sosları ile birleştirilerek daha lezzetli hale getirilir. Özellikle kıyma ve sebze içeren spagettiler, ünlü restoranların menüsünde mutlaka yerini alır. İşte, evde kolayca yapılan sofralarınızı ziyafete dönüştürecek 11 nefis spagetti tarifi:
Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına makarna tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
30 dakikada kolayca yapılan kıymalı spagettinin porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. İç harcında kereviz sapı ve havuç kullanılan kıymalı spagettiyi, ana yemek olarak sunabilirsiniz.
İtalyan mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan aglio e olio, Meksika biberi, parmesan peyniri ve sarımsak ile harmanlanır. Napoli'nin geleneksel yemeklerinden biri olan aglio e olio, 'zeytinyağlı ve sarımsaklı makarna' olarak da bilinir.
Sade tatlardan hoşlanmayanlar için önerimiz, bol malzemeli sebzeli spagetti. Yapımında havuç, soğan, kabak, biber ve nane yaprakları kullanılan sebzeli spagettiyi, baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Son yıllarda sık sık tüketilmeye başlanan avokadoyu, bu kez spagetti yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın tarifi olan avokadolu kabak spagetti, diyabet hastaları için de uygundur.
Et kavurma, brokoli ve spagetti ile hazırlanan bu yemek, ana yemek olarak sunulur. Haşlama usulüyle hazırlanan kavurmalı sade spagettiyi, yumurta sarısı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Görünümü ile tüm dikkatleri üzerine çeken siyah spagetti, midye, çim çim karides gibi deniz mahsulleri ile hazırlanır. Makarnanın rengini siyaha çevirmek için, kalamar mürekkebi kullanılır.