En Sevilen 15 Ana Yemek Tarifi

Sofralarınızı güzelleştirecek nefis ana yemek tarifleri Lezzet'te!
En Sevilen 15 Ana Yemek Tarifi
28 Temmuz 2021, 13:54

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis ana yemek tarifleri mi arıyorsunuz?

Et, balık ve sebze ile hazırlayabileceğiniz pratik tarifler ile siz de yeteneklerinizi konuşturabilirsiniz. Püf noktaları ve servis önerileriyle sunulan pratik yemek tarifleri sayesinde yeni tatlar keşfetmeye hazır olun. Türk mutfağında büyük bir yer edinmiş ana yemekler ile sevdikleriniz için farklı menüler hazırlayabilirsiniz. Düşük kalorili tarifleri diyet listenize eklemeyi unutmayın. Öğle ve akşam öğünlerinde, kalabalık sofralarda ve özel günlerde sunabileceğiniz ana yemek tariflerine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.


15 Nefis Ana Yemek Tarifi!

  1. Geleneksel Lezzetiyle Klasik Köfte;


Her zevke hitap eden anne köftesini yaklaşık 30 dakika da hazırlayabilirsiniz. Fırında veya tavada pişirebileceğiniz pratik köftelerin bir porsiyonu, ortalama 200 kaloridir. 

  1. Hafif ve Lezzetli Patlıcan Musakka;


Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan patlıcan musakka, Balkan ve Orta Doğu ülkelerinde de tüketilir. Bir porsiyonu ortalama 60 kalori olan musakkayı; patates, kabak ve karnabahar ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Antep Usulü Ali Nazik;


Ana malzemeleri et ve patlıcan olan Ali Nazik, Gaziantep yöresinin meşhur yemeklerinden biridir. Videolu anlatımıyla sunulan yoğurtlu Ali Nazik yemeğini, ortalama 50 dakika da hazırlayabilirsiniz.

  1. Tadına Doyamayacağınız Türlü;


Zengin besin değerleri ile sunulan türlü yemeğinin ana malzemeleri; patlıcan, fasulye, patates ve domatestir. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan etli türlü yemeği, Türk ve Azeri mutfaklarında en fazla tüketilen sulu yemekler arasındadır. 

  1. Sofraların Klasiği Fırında Tavuk;


Yüksek proteinli fırında tavuk yemeği, ortalama 210 kaloridir. Özel günlerin klasik tarifleri arasında yer alan fırında tavuğu; köri sosu ve farklı baharatlarla harmanlayarak yeni tatlar deneyebilirsiniz.

  1. Hem Sağlıklı, Hem Pratik Kuru Fasulye;

Türk mutfağında özel bir yere sahip olan kuru fasulye, genellikle pilav, cacık ve turşu ile sunulur. İçeriğinde kalsiyum, protein ve potasyum mineralleri barındıran kuru fasulyeyi, sade ve etli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

  1. Karadeniz Usulü Hamsi Buğulama;