ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SOMON TARİFLERİ: EVDE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ 13 FARKLI VE NEFİS SOMON TARİFİ

SOMON TARİFLERİ: EVDE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ 13 FARKLI VE NEFİS SOMON TARİFİ

Somon nasıl pişirilir? Somon balığı ile hangi yemekler yapılır? Somon tarifleri nelerdir? İşte, sofraları ziyafete dönüştürecek birbirinden değişik ve lezzetli 13 farklı somon tarifi:
Somon Tarifleri: Evde Kolayca Yapabileceğiniz 13 Farklı ve Nefis Somon Tarifi

Salmonidae familyasına ait olan somon balığı, 'som balığı' olarak da bilinir. Dünyada en çok Norveç ve Şili'de bulunan somon balığı, ağrı ve ateş düşürücü etkiye sahiptir. Düzenli olarak tüketildiğinde bazı kanser türlerine karşı etkilidir. Omega 3 bakımından zengin olduğu için, zihinsel gelişimi desteklemesi ve hafızayı güçlendirmesiyle bilinir. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Aynı zamanda grip ve soğuk algınlığı dönemlerinde tüketilirse, vücudun kendini daha hızlı toparlamasını sağlar. Somon balığı fırında, ızgarada veya haşlama olarak pişirilebilir. Bunun yanı sıra sandviç, tartar ve carpaccio çeşitleri de en sevilen yemekler arasında yer alır. İsteğe göre farklı soslar kullanılarak daha lezzetli bir hale gelmesi sağlanır. Peki, somonla yapılan yemekler nelerdir? Somon balığı nasıl pişirilir? İşte, yemeye doyamayacağınız 13 nefis ve değişik somon tarifi:



Fırında pişirilen somon, maydanoz, dereotu ve limonla birlikte servis edilir. Hem düşük kalorili, hem de besleyici bir yemektir. Ayda bir kez tüketilmesi önerilir.



Somon balığı denildiğinde en çok kullanılan soslardan biri bal ve soya sosudur. Sosla marine edilen somonlar, fırında pişirildikten sonra yeşilliklerle birlikte servis edilir.



Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemek arıyorsanız, somon köfteleri tam size göre. 20 dakikada hazırlanan somon köfteler, önlü arkalı kızartıldıktan sonra rokalı salata eşliğinde sunulur. Porsiyonu, yalnızca 120 kaloridir.



Carpaccio, besinlerin ince ince dilimlenerek pişirilmeden sunulmasına denir. Genellikle kırmızı et, sebze ve balık tariflerinde kullanılır. Somon carpaccio, portakal yağında marine edildikten sonra ana yemeklerin yanında sunulur.



İskandinav mutfağından dünyaya yayılan gravlaks, Kuzey ülkelerinde sık sık tüketilir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan bu yemeğin altı çıtır tart hamurundan, üzeri ise sebzeli somon karışımından yapılır.



Hafifliği ile bilinen somon, garnitürlerle servis edildiğinde daha lezzetli bir hale gelir. Fırında pişirdiğiniz somonu besleyici meksika fasulyesi ve garnitürle birlikte tamamlayabilirsiniz.



Somonu yalnızca sebzelerle değil, makarnalarla birlikte de sunabilirsiniz. Yalnızca 30 dakikada hazırlanan somonlu kremalı makarnayı, dereotu ve limon suyu ile tatlandırabilirsiniz.