ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA LİMONLU VE NAR EKŞİLİ MEZGİT

Fırında Limonlu Ve Nar Ekşili Mezgit

Fırında limonlu ve nar ekşili mezgit

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Limonlu Ve Nar Ekşili Mezgit Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet mezgit (Temizlenmiş ve ikiye ayrılmadan fileto yapılmış)
  • 3 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kekik tohumu

Mantar sote için

  • 5-6 adet Kanlıca mantarı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu

Fırında Limonlu Ve Nar Ekşili Mezgit Nasıl Yapılır?

  • Küçük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine ince dilimlenmiş limonları bitişik ve üzerine iki fileto balık gelecek şekilde yerleştirin.
  • Filetoları da limonların üzerine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. En son kekik tohumunu serpin.
  • 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Bu arada mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dörde kesin.
  • Zeytinyağını ısıtıp sarımsak ile birlikte hiç su eklemeden kısık orta ateşte 10 dakika kavurun.
  • En son soya sosu ve doğranmış maydanoz ekleyip tatlandırın. Balıkların üzerine fırından alır almaz nar ekşisi gezdirip hemen servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!