ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA LİMONLU VE NAR EKŞİLİ MEZGİT

Fırında Limonlu Ve Nar Ekşili Mezgit

Fırında limonlu ve nar ekşili mezgit

Fırında limonlu nar ekşili mezgiti fırında bebek patates, roka salatası ve kremalı ıspanak ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Limonlu Ve Nar Ekşili Mezgit Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet mezgit (Temizlenmiş ve ikiye ayrılmadan fileto yapılmış)
  • 3 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kekik tohumu

Mantar sote için

  • 5-6 adet Kanlıca mantarı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu

Fırında Limonlu Ve Nar Ekşili Mezgit Nasıl Yapılır?

  • Küçük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine ince dilimlenmiş limonları bitişik ve üzerine iki fileto balık gelecek şekilde yerleştirin.
  • Filetoları da limonların üzerine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. En son kekik tohumunu serpin.
  • 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Bu arada mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dörde kesin.
  • Zeytinyağını ısıtıp sarımsak ile birlikte hiç su eklemeden kısık orta ateşte 10 dakika kavurun.
  • En son soya sosu ve doğranmış maydanoz ekleyip tatlandırın. Balıkların üzerine fırından alır almaz nar ekşisi gezdirip hemen servis yapın.

Fırında Nar Ekşili ve Limonlu Mezgit Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Fırında mezgit yaparken temizlenmiş balıkları 2 saat kadar tuz karabiber ve zeytinyağında marine ederseniz balığınız hem daha lezzetli olacaktır hem de daha yumuşak olacaktır.
  • Fırında pişirme işlemi yaparken fırınınızın ayarı çok yüksek olmamalıdır. Yüksek ısı balığın kurumasını sağlayacaktır.
  • Balığı pişirirken pişirme süresine dikkat ediniz ve fırınınıza göre pişirme sürenizi kendiniz ayarlamalısınız. Balığın suyu içinde kalacak şekilde fazla kurumadan pişmiş olması gerekmektedir.
  • Eğer balığı kendiniz temizleyecekseniz içerisinde kan kalmamasına dikkat etmelisiniz. Kan balığın tadını acıtabilir. 
  • İmkanınız varsa balığı ızgarada pişirmek daha da lezzetli hale getirecektir. 
  • Balığın en iyi eşlikçisi fırınlanmış ya da ızgara edilmiş sebzelerdir. Özellikle patates balık için ideal eşlikçilerdendir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!