ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ET TARTAR

Et Tartar

Demir ve B vitamini bakımından zengin olan et, protein deposu olarak bilinir. Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan et tartar, pişirilmeden hazırlanan bir yemektir. Kas gelişimini desteklediği için sporculara önerilen besinler arasında yer alır. Genellikle başlangıç menüleriyle ve ara sıcaklarla birlikte sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede hazırlanan et tartar tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Et Tartar Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr satır dana kıyma
  • 1 bıldırcın yumurtası
  • 1 yemek kaşığı acı hardal
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 arpacık soğan
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

Et Tartar Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan ve maydanozları ince ince kıyın ve bir kenarda bekletin.
  • Başka bir kap içerisine bıldırcın yumurtası, hardal, kapari, acı sos, karabiber ve deniz tuzunu ekleyerek karıştırın.
  • Sos, hazırlandığında içine dana kıymayı da ilave ederek yoğurun. Tüm malzemelerin birbirine karışması için, 10 dakika boyunca yoğurma işlemine devam edin.
  • Et kıvama geldiğinde elinizle yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Kızarmış ekmek dilimlerini tartarın kenarlarına dizin.
  • Et tartarı, acılı ezme ve köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Et Tartarın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tartarın lezzetli olması için dana kıymayı iki kez çektirebilirsiniz. Kullanmadan önce kıymanın kurumadığından da emin olun.
  • Bıldırcın yumurtası kullanmak istemiyorsanız, tartarın üzerine yumurta sarısı ilave edebilirsiniz.
  • Hardal ve acı sosun yanı sıra kendi zevkinize hitap eden sosları da ilave edebilirsiniz.
  • Dilerseniz et tartarın üzerini mayonez ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Et Tartar Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık et tartarın bir porsiyonu yaklaşık 285 kaloridir. Zengin besin değerleri sayesinde kas ve kemik gelişimini destekleyen bu tarif, diyet listelerine de eklenebilir.

    Kas ve kemik gelişiminin en büyük destekçisi olan et yemeklerine göz atabilir ve beğendiğiniz tarifleri deneyebilirsiniz. 
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

eti çiğmi yiyeceğiz

Misafir 12 Ekim 2016, 17:26

evet.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!