ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER KESİM TEKNİKLERİ SOĞAN NASIL DOĞRANIR?

SOĞAN NASIL DOĞRANIR?

Soğan doğramak kulağa basit gelse de hızlı ve doğru bir teknikle doğramak oldukça zor bir işlemdir. İşte soğan doğramak için bazı ipuçları…
Soğan Nasıl Doğranır?

Soğanı kesmenin doğru yolunu öğrenmek, birkaç basit ve etkili ipucu ile başarılabilir. Bu öğrenilmesi gereken en önemli yemek pişirme becerilerinden biridir. Çünkü genellikle çorbalar, soslar ve mutfağımızdaki birçok yemek sadece doğranmış soğanla başlar. En ünlü şefler bile soğan doğrayarak işe başladılar. Bu yüzden birkaç pratik yolu sizler için derledik:



Soğan Nasıl Küp Küp Doğranır?

  • Kökü sağlam bırakarak ikiye bölün (kökler, siz son dilimleri düzgün küpler oluşturana kadar soğanı bir arada tutacaktır).
  • İlk soğan yarısında iki veya üç yatay kesim yapın, köklere doğru kesin, ancak içinden geçmeyin.
  • Bunu yaparken soğanı bir arada tutarak dikey olarak kesin. Bu kesimlerin her ikisini de soğanın diğer yarısı ile tekrarlayın.
  • Soğanı, kök ucu bıçaktan en uzak olacak şekilde çevirin ve ince doğranmış soğan parçaları oluşturmak için köke doğru hareket ettirerek bir dilimleme hareketi ile aşağı doğru doğrayın.
  • Tencere yemekleri ve salatalarda bu doğrama yöntemini kullanabilirsiniz. 


Soğan Nasıl Dilimlenir?

  • Soğanın tepesini kesin 
  • İki temiz, sarı soğan yarısı kalana kadar kahverengi katmanları atarak cildi soyun.
  • Soğanı ince ince dilimleyin.
  • Alternatif olarak, soğanı kök güneyi gösterecek şekilde çevirin ve yarım ay şeklinde dilimleyin.


Halkalara Dilimleme

  • Soğanın üst kısmını kesin ve bütün olarak kalacak şekilde soyun.
  • Bir kesme tahtası üzerinde sıkıca tutun ve halkalar halinde dilimleyin.
  • Kök ve sap uçlarını atın.
  • Soğan halkası yaparken bu şekilde doğrayabilirsiniz.

Yemeklik Soğan Nasıl Doğranır?

  • Yemeklik soğanı doğramak için işe soğanın kök kısımlarını keserek başlıyoruz. 
  • Daha sonra soğanın kabuklarını soyun. 
  • Soğanı suyun altına tutup güzelce yıkadıktan sonra kesme tahtasının üzerine alın. 
  • Soğanı ortadan iki eşit parçaya bölün. 
  • Soğanın kestiğiniz yüzünü kesme tahtasında yukarıdan aşağıya doğru sıra sıra ve ince bir şekilde dilimleyin. 
  • Soğanı yatay bir şekilde tekrar ince ince doğrayın.
  • Son olarak soğanı elinizle dağıttığınızda parçalara ayrılacaktır. 
  • Özellikle tencere yemeklerinde bu doğrama tekniğini kullanabilirsiniz. 


Piyazlık Soğan Nasıl Doğranır?

  • Soğanı bir kesme tahtasının üzerine yerleştirin.
  • Tam ortadan ikiye bölün.
  • Kabuklarını soyun. 
  • Yarım parçalardan birini alıp dik bir şekilde ince ince doğrayın. 
  • Piyaz yaparken soğanı bu şekilde doğrayabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!