ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ KLASİK PATATES KIZARTMASI

Klasik Patates Kızartması

Klasik Patates Kızartması

Her versiyonu ayrı lezzetli olan patatesin kızartmasının yeri bir başkadır. Dışı çıtır, içi yumuşak dokusu ile bazen mükemmel bir eşlikçi, bazen ise ana yemek olan patates kızartması yapmak için gerekenler yalnızca 3 malzemeden oluşur. Malzemeleriniz hazırsa klasik patates kızartması tarifinin detayları aşağıda. 

Patates kızartmasını bir de baharatlı denemek isterseniz baharatlı patates kızartması tarifine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Klasik Patates Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet patates
  • Tuz 
  • Kızartmak için sıvıyağ 

Klasik Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanır, isteğe göre kabukları soyulur. 
  • Büyüklüklerine göre 4 parçaya bölünür. Bölünen her bir parça parmak büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. 
  • Bir kaba alınarak üzerleri tamamen kapanacak şekilde su ile doldurulur, 1 saat bekletilir. 
  • Bu işlemi yapma sebebimiz patates bu aşamada fazla nişastasını salacak ve kızardığında daha çıtır olacak. 
  • Patatesin suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine dizilerek kurutulur. 
  • Sıvıyağ tavaya alınarak kızdırılır. 
  • Kızgın yağa kurutulmuş patatesler atılarak altın rengi olana kadar kızartılır. 
  • Peçete serili bir tabağa alınarak fazla yağları süzülür, tuz dökülerek sıcakken yenir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!