ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ISIRGAN OTU YEMEĞİ

Isırgan Otu Yemeği

Isırgan Otu Yemeği

Isırgan otu, Anadolu'nun hemen hemen her bölgesinde yetişen, ellediğinizde deride kaşınma ve yanma hissi veren bir bitkidir. Sağlığa faydaları ve lezzeti anlatmakla bitmez. Lezzetli ısırgan otu yemeği için detaylar aşağıda. 

Isırgan otu ile yapılan diğer tarifleri de merak ediyorsanız, ısırgan otlu kavurma, ısırgan otu salatası ve ısırgan otu çorbası tariflerine bakabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Isırgan Otu Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr ısırgan otu
  • Mısır unu (istenilen kıvama göre eklenecektir) 
  • Tuz 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 diş sarımsak

Isırgan Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Isırgan otu ellere eldiven giyilerek dikkatli bir şekilde ayıklanır. Sert olmayan yapraklarda kullanılabilir. 
  • İnce kıyılan ısırgan otu kaynar suda haşlanır. 
  • Haşlanınca ısırgan otları kenara alınır ve haşlama suyunda 1 bardak ayrılır, kalan su acı tat vereceği için kullanılmaz.
  • Isırgan otları tencereye alınır, üzerine bir bardak haşlama suyundan 1 bardak sıcak suda eklenir.
  • Mısır unu kıvam alana kadar koyulur bir yandan karıştırılır. 
  • İstediğiniz kıvama geldiğinde altı kapatılır. 
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, içine ezilmiş sarımsak eklenir. Çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun. 

1 Porsiyon Isırgan Otu Yemeği Kaç Kalori?

  • Isırgan otu yemeğinin 100 gramı 60, bir porsiyonu ise yaklaşık 170 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!