ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ GLÜTENSİZ BAL KABAKLI MAKARNA

Glütensiz Bal Kabaklı Makarna

Glütensiz bal kabaklı makarna

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasının gözde tariflerinden bal kabaklı makarna tarifi Gül Can’dan geliyor. Bal kabağı, sarımsak ve tavuk suyu ile hazırlanan bu makarna, rendelenmiş parmesan peyniri ve maydanoz ile zenginleştirilir. İsteğe göre üzerine nohut ve bal kabağı ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz bal kabaklı makarna tarifine geçebiliriz.

Glutensiz ekmek ve glutensiz cookie tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Glütensiz Bal Kabaklı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g bal kabağı (Küp doğranmış)
  • 250 gr makarna (Tercihen glütensiz)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/2 çay kaşığı tatlı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz (Damak tadınıza göre)
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz

Üzeri için

  • Rendelenmiş parmesan (Ya da sevdiğiniz herhangi bir peynir)
  • Maydanoz
  • Nohut (İsteğe bağlı)
  • Tereyağında kavrulmuş bal kabağı (İsteğe bağlı)

Glütensiz Bal Kabaklı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı, sarımsak ve kekiği bir tencereye alarak ısıtın.
  • Küp doğranmış kabağı ekleyip karıştırın ve yavaşça tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  • Daha sonra limon suyu, karabiber, tuz ile maydanozu ekleyin ve birkaç dakika daha ocakta tutun.
  • Bu arada makarnayı bir başka tencerede kaynayan suya atarak pişirin. 
  • Son olarak pişirdiğiniz makarnayı hazırladığınız kabakla hafifçe karıştırarak servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!