Zeytinyağlı Türlü Yemeği

Yaz sofralarının vazgeçilmez lezzeti türlü yemeği tarifini sofralarınıza konuk etmeye ne dersiniz? Patlıcan, kabak, patates, domates, biber ve sarımsak ile hazırlanan zeytinyağlı türlü yemeği, hafif bir yemektir. Bu sayede özellikle yaz aylarında sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, zeytinyağlı türlü yemeği tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak zeytinyağlı pırasa ve bamya yemeği tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Zeytinyağlı Türlü Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet patlıcan (Halka dilimlenmiş)
- 2 adet kabak (Halka dilimlenmiş)
- 1 adet patates (Halka dilimlenmiş)
- 2 adet domates (Rendelenmiş)
- 1 adet soğan (Yarım ay şeklinde doğranmış)
- 2 adet kırmızı kapya biber (Halka dilimlenmiş)
- 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
Zeytinyağlı Türlü Yemeği Nasıl Yapılır?
- Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve soğanları ekleyip hafif renk alıncaya kadar kavurun.
- Ardından sarımsağı ekleyin ve tüm sebzeleri tencereye sırayla dizin.
- Üzerine domatesi yaydıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Türlü Yemeği Kaç Kalori?
- Zeytinyağlı türlü yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kalori değerindedir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR