ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER GAZİANTEP YEMEKLERİ: ANTEP MUTFAĞINDAN 19 NEFİS YEMEK

GAZİANTEP YEMEKLERİ: ANTEP MUTFAĞINDAN 19 NEFİS YEMEK

Antep yemekleri nelerdir? Gaziantep'in yöresel yemekleri hangileridir? İşte, dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Gaziantep'in en meşhur 19 yemeği:
Gaziantep Yemekleri: Antep Mutfağından 19 Nefis Yemek

Gaziantep yemekleri eşsiz tatları ile herkesin gözdesi. Gaziantep, dünyanın en eski, Türkiye’nin 6. büyük kenti. Hal böyle olunca anlatacak çok şey var tabii ki. Önce kenti tanıyın, sonra girin mutfağa. Dünya mutfaklarında da önemli bir yere sahip olan Gaziantep'in 291 çeşit yemeği olduğu açıklanmıştı. Bu yemeklere tatlı ve kebaplar eklendiğinde ise yemek sayısının 500'e yaklaşacağı belirtildi. Antep, özellikle kebap yapımının en yaygın olduğu mutfaklardan biridir. Aynı zamanda şerbetli ve fıstıklı tatlılarıyla da Türk mutfağına önemli katkıları vardır. Peki, Gaziantep'in en meşhur yemekleri nelerdir, Antep mutfağında ne yenir? İşte, Antep mutfağını sofralarına taşımak isteyenler için, 19 nefis tarif:



Antep mutfağında başlangıç menüleri için en çok tercih edilen yemek beyran çorbasıdır. Antep'te bulunan restoranlar beyran çorbasını ortalama 13 saatte hazırlasa da, evinizde yapabileceğiniz özel tarifimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz.



Yoğurtlu bir çorba çeşidi olan börek çorbası da, başlangıç menülerinin favorisidir. Kuzu eti, yoğurt ve nohut ile hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için bol bol tüketilir.



Geleneksel bir yemek olan Yuvalama’nın diğer adı da Nakışlı aş... Gaziantep yöresinde özellikle Ramazan Bayramı’nda pişirilen bu ana yemek, şehriyeli pirinç pilavı ile servis yapılıyor. Yemeği hazırlarken pirinç ve kıyma ölçüsüne dikkat edin; ne kadar pirinç kullanırsanız, onun yarısı kadar kıyma kullanın.



Antep mutfağının en sevilen kebap çeşitlerinden biri simit kebabıdır. Simit adı verilen ince bulgur ve zırh kıyması ile hazırlanan bu yemek, fıstıklı yoğurt eşliğinde sunulur.



Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve kıyma ile hazırlanan Ali Nazik, Osmanlı'dan günümüze kalan ulaşan bir yemektir. Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen Ali Nazik kebabı, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir.



Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahmacun da, Antep usulüyle hazırlanır. Evde kolayca yapabileceğiniz Antep lahmacun, dışarıdakileri aratmayacak bir lezzettedir.