ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA SOMON

Fırında Somon

İçeriğinde bol miktarda D vitamini ve omega 3 bulunan somon balığı, zihinsel ve fiziksel gelişimi destekler. Hafıza güçlendirici ve bağışıklık sistemini koruyucu özellikleri mevcuttur. Kış aylarında iki haftada bir tüketilmesi önerilir. Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Fırında Somon Tarifinin Yanına Ne Gider?

Fırında somonu, fırında karışık sebze, fırında cherry domates salatası ve semizotu salatasıyla birlikte yiyebilirsiniz.

Dilerseniz, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan somonlu ve kremalı makarna tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Somon Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 somon fileto
  • 4 taze soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • Dereotu
  • Taze soğan karışımı
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 3 patates
  • Ayçiçeği yağı

Fırında Somon Nasıl Yapılır?

  • Taze soğanları ince doğrayıp bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Balıkları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine soğanlı karışımı dökün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  • Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürdükten sonra dereotu ile harmanlayın.
  • Servis tabağına balıkları yerleştirin. Üzerine taze ot karışımını serpiştirin. Patateslerle birlikte servis yapın.
  • Fırında Somon Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Balığı pişirirken fazla kurumaması için kontrollü pişirme gerekmektedir. Balığın sulu kalması balığın lezzetini arttıracaktır.
  • Balıkların 2 saat zeytinyağı tuz ve karabiberle marine ederek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Balıkları temizledikten sonra iyice kurulamak balıkların daha güzel pişmesini sağlayacaktır. 
  • Balıkları ızgarada yapmak isterseniz ve ızgaraya yapışmasını istemiyorsanız önce una daha sonra yağa batırarak pişirirseniz ızhara üzerine yapışmayacak ve daha kolay çevrilecektir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!