ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ TEPSİDE KABAK MÜCVER

Tepside kabak mücver

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tepside kabak mücver tarifi için malzemeler

  • 4 kabak
  • 4 taze soğan
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Tepside kabak mücver Nasıl Yapılır

Adım Adım Tepside Kabak Mücver Yapımı:

Kabakgiller familyasından olan yeşil kabak, mutfaklarda en çok tüketilen sebzelerin başında gelir. Diyet listelerinde bolca yer verilen bu sebze; kanser riskini azaltır. Aynı zamanda kalp sağlığına da iyi gelen kabak; kalsiyum, demir ve fosfor deposu olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan tepside kabak mücver tarifine başlayabiliriz.

  • Öncelikle kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Suyunu sıktıktan sonra, rendelenmiş kabakları bir kap içerisine alın. 
  • Kabakların üzerine yumurtaları kırın. Önceden rendelediğiniz beyaz peyniri de karışımın içerisine dökün. 
  • Kabartma tozunu kabın içine ilave ettikten sonra, azar azar un ekleyerek karıştırma işlemine başlayın. Tuz, karabiber ve pul biberi de karışıma ekleyin, koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 
  • Kullanacağınız tepsinin içine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı, kaşık yardımı ile alarak tepsinin içerisine yerleştirin. Kullandığınız kaşık ile harcın kenarlarını ve üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına, hazırladığınız karışımı atabilirsiniz. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
  • Mücverin yanında aperitif bir şeyler sunmak istiyorsanız, ince bulgur ile hazırlanan fellah köfte tarifini deneyerek sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

Tepside Kabak Mücverinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları rendelerken orta kısımda bulunan çekirdekli ve sulu kısımları rendelememeye dikkat edin. Bu çekirdekler mücverin lezzetini arttıracaktır.
  • Kabağın suyunu pratik bir şekilde sıkabilmek için temiz bir tülbent kullanabilirsiniz. Rendelenen kabaklar tülbente aktarıldıktan sonra toparlanıp daha kolay sıkılabilir.
  • Mücverin çok yumuşak olmasını önlemek için, sert beyaz peynir veya lor peyniri kullanabilirsiniz. Kaşar peyniri kullanmak isteyenler ise, peyniri harç soğukken eklemelidir.
  • Eğer hazırladığınız harç çok fazla dağılıyorsa, karışımın içine az miktarda un ekleyerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz. 

1 Porsiyon Tepside Kabak Mücver Kaç Kaloridir?

  • Bir çok farklı şekilde hazırlanabilen kabak mücver, fırında yapıldığında en az kaloriyi almanızı sağlar. 100 gramlık bir porsiyonda fırında pişirilen kabak mücver, yaklaşık 65 kalori değerindedir. 
  • Kızartma şeklinde hazırlanan kabak mücverin bir porsiyonunda yaklaşık 145 kalori bulunur.
  • Un eklenmeden yapılan ve kızartılarak pişen kabak mücveri ise ortalama 100 kaloridir.

    Mücver tarifinde damak zevkinize göre farklı malzemeler ekleyebilir veya tarifteki malzemeleri ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz. Kalori miktarını düşürmek ve yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız; sebze yemekleri kategorisine göz atmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.