ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ USKUMRU DOLMA

Uskumru Dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Uskumru Dolma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 orta boy uskumru
  • 2 soğan
  • 200 gr pirinç
  • 50 gr çam fıstığı
  • 50 gr kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 1 çeyrek demet dereotu
  • Tuz
  • Tarçın

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Uskumru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin. Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın. Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın.
  • Kemiği üstten tutup çıkarın. Üzerinde kalan etleri temizleyin. Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ilave edin.
  • İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin.
  • Harcı uskumruların içine doldurun. Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.

Balık pişirmenin püf noktalarına göz atarak yemeklerinizi daha lezzetli bir şekilde sunabilirsiniz.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!