ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ USKUMRU DOLMA

Uskumru dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uskumru dolma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 orta boy uskumru
  • 2 soğan
  • 200 gr pirinç
  • 50 gr çam fıstığı
  • 50 gr kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 1 çeyrek demet dereotu
  • Tuz
  • Tarçın

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Uskumru dolma Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun balık tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin. Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın. Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın. Kemiği üstten tutup çıkarın. Üzerinde kalan etleri temizleyin. Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ilave edin. İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin.

Harcı uskumruların içine doldurun. Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.