Tandır Kebabı

Tandır Kebabı
20 Mayıs 2024

Tandır kebabı sakız ağacı odunu ile yakılan tandır fırınında, kuzu etinin herhangi bir işlemden geçirilmeden geleneksel yöntemle pişirilmesi ve pide ile servis edilmesi ile yapılan bir yemektir. Yozgat ile özdeşleşen tandır kebabının yapımında, kuzu kol kullanılır. Evlerde de fırında aynı işlemleri uygulayarak rahatlıkla pişirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tandır kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Şehzade kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Tandır Kebabı Kaç Kalori?

1 porsiyon kuzu tandır kebabı 263 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tandır Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu kol
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • 2  diş sarımsak
  • Tuz, kekik, karabiber, pul biber
Tandır Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir kapta zeytinyağını baharatlarla karıştırın.
  2. Zeytinyağı karışımını ete güzelce bulayın ve 1 saat dinlendirin.
  3. Kuzu kolu sarmak için yağlı kağıtları ıslatıp buruşturup suyunu sıkın ve 3 kat olacak şekilde kuzu kolunu sıkıca sarın.
  4. Tamamen yüzeyini saracak genişlikte aliminyum folyo ile sarın.
  5. Kuzu kolunu tamamen sardıktan sonra fırın telinin üzerine yerleştirin ve bir kasenin içerisine sıcak su ilave ederek fırının tabanına koyun.
  6. 220 derecede 2.5 saat pişirin, sürenin sonunda fırını 120 dereceye düşürerek 1 saat daha kontrollü bir şekilde pişirin.
  7. Pişen kuzu kolunu fırından çıkarın, üzerindeki alüminyum folyo ve yağlı kağıtları çıkartın.
  8. Maşa yardımıyla kuzu kolunu parçalara ayırın ve servis tabağına alın.
  9. Fırında pişen tandır servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Püf Noktası
  • Kuzu tandır yapmanın en önemli noktası düşük sıcaklıkta uzun süre pişmesidir.
  • Fırının içerisine koyduğumuz bir kase su buharlaşan su ile daha iyi pişmesine yardımcı olacaktır, su bittiğinde tekrar ilave edebilirsiniz.
  • Kuzu tandırı düdüklü de kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo