ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ BEŞAMEL SOS

Beşamel Sos

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 kahve fincanı süt
  • tuz
  • toz beyaz biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri içerisinde her türlü sebze ve et yemeklerine yakışan bir sostur. 50 gr tereyağını derin bir sos tenceresinde eritin. 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğanı tereyağına ilave edip kavurun. 3 çorba kaşığı unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak karışımdan hoş bir koku gelince ocaktan alın. 3 kahve fincanı sütü azar azar ekleyerek topaklaşmadan karıştırın ve tekrar ocağın üzerine alın. 1 kahve fincanı süt ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz, toz beyazbiber ve 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!