ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ BEŞAMEL SOS

Beşamel Sos

Beşamel sos

Beşamel sos, Fransız asıllı beyaz renkli bir sostur. Beş ana sostan biridir. Süt, tereyağı, un ve tuzdan oluşur. Beşamel sos genellikle fırına giren sebzeler ve makarnalar ile birleştirilerek kullanılır. Beşamel sos yaparken dikkat etmeniz gereken sadece birkaç adım ve püf noktalar var. O detaylara geçelim.

Beşamel sosla krema aynı mı?

Beşamel sos ile krema aynı ürün değildir. Beşamel sos un, süt, tereyağı temelli bir ana sostur. Krema ise süt kaymağından elde edilen bir üründür.

Beşamel sos ertesi gün kullanılır mı? 

Beşamel sosu yaptığınızda daha sıcakken streç filmi direkt olarak sos yapıştırarak kaplayıp saklarsanız eğer beşamel sos kabuk oluşturmayacak ve ısıtarak tekrar kullanabilirsiniz. 

Hollandez sos, domates sosu ve pesto sos tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • Toz beyaz biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos yapımına süt ısıtılarak başlanır. 500 ml süt tencereye alınır ve kaynatılır.
  • Bir tencerede 60 gr tereyağı eritilir. Eriyen yağa 40 gr un atılır. Bu karışıma meyane denir. 1 dakika kadar kavrulur.
  • Burada unun çok renk değiştirmesine izin vermemelisiniz. Sos beyaz bir sos olmalı.
  • Meyaneye kaynamış süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Dikkatle karıştırılmalı ki topaklanma olmasın.
  • Karışıma karabiber, tuz ve varsa eğer çok az miktarda muskat rendesi eklenir.
  • Muskat çok yoğun bir baharattır o yüzden ekliyorsanız çok az eklemeye dikkat edin.
  • Beşamel sosunuz hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!