ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KOLAY SOS TARİFLERİ: YEMEKLERİN LEZZETİNİ İKİYE KATLAYACAK 24 NEFİS SOS TARİFİ

KOLAY SOS TARİFLERİ: YEMEKLERİN LEZZETİNİ İKİYE KATLAYACAK 24 NEFİS SOS TARİFİ

Yemeklerin lezzetini arttırmak için kolayca hazırlayabileceğiniz sos tarifleri mi arıyorsunuz? Nefis yemek sosları ile siz de mutfağınızda harikalar yaratın. İşte, her yemeğe uygun 24 pratik sos tarifi:
Kolay Sos Tarifleri: Yemeklerin Lezzetini İkiye Katlayacak 23 Nefis Sos Tarifi

Yemek sosları, yemekleri lezzetlendirmenin ve zenginleştirmenin en kolay yolu aslında. Özellikle et yemekleri, makarna ve salatalarda kullanılan soslar, her gün yediğiniz sıradan yemekleri bambaşka bir hale dönüştürüyor. 'Hangi yemeğe, hangi sos yakışır?' diye merak edenler için, en lezzetli sos tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Sos tariflerinin altında hangi yemekle birlikte kullanacağınızı da görebilirsiniz. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına sos tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, yemeklere çok yakışan 24 kolay sos tarifi:



Fransız mutfağından dünyaya yayılan dömi glas sos, havuç sirke, su ve kemik karışımından oluşur. Özellikle antrikot, biftek gibi kırmızı et yemeklerinde tercih edilir.



Ana malzemeleri roka, sarımsak ve çam fıstığı olan pesto sos, İtalyan mutfağından yayılmıştır. Yalnızca 5 malzeme kullanılan pesto sos, çorba, makarna ve salata yapımında tercih edilir.



Meksika mutfağı ile özdeşleşen mole sosu, Meksika'nın geleneksel yemeklerinde sık sık kendine yer bulur. Yapımında bolca baharat kullanılan mole sosu, özellikle tavuk yemeklerinde tercih edilir.



Tavuk, kırmızı et, sebze ve makarnalarda kullanılan beşamel sos, en bilindik sos çeşitlerinden biridir. Ana malzemeleri süt, un ve tereyağı olan beşamel sos, özellikle kaşar peyniri ile birlikte kullanılarak yemeklerin lezzetini arttırır.



Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan acılı kahvaltılık sos, biber, domates, maydanoz ve zeytinyağı karışımından oluşur. Buzdolabında uzun süre saklanan bu sos, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir.



Soğan, avokado ve jalapeno biberiyle hazırlanan guacamole sos, mole sosu gibi Meksika mutfağından dünyaya yayılmıştır. Et yemeklerinin yanına çok yakışan guacamole sosu, tortilla ekmeği veya mısır cipsi ile birlikte sunulur.



Acı severleri böyle alalım. Meksika biberi, domates ve sarımsak ile hazırlanan bu sos, hamburger ve et yemeklerinde tercih edilir. Cam kavanozlarda saklanan Meksika biberli sos, kahvaltılarda da kullanılabilir.



Akdeniz yeşilliklerinden oluşan gremolata sosu, İtalyan mutfağından yayılmıştır. Tavuk, et ve balık yemeklerinde kullanılan gremolata sosu, limon aromasının baskın olduğu bir sos çeşididir.



Yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyundan oluşan hollandez sos, Fransa kökenlidir. Fransız mutfağının 5 ana sosundan biri olarak kabul edilen hollandez sos, yumurta, balık ve sebze yemeklerinde tercih edilir. Özellikle ıstakoz, kuşkonmaz ve somon, en çok kullanıldığı yemeklerdir.