ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KALAMAR DOLMASI

Kalamar Dolması

Kalamar dolması

Kafadan bacaklılar sınıfında yer alan kalamar, 300 farklı türü içinde barındırır. Özellikle Akdeniz ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, balık tutmak için yem olarak da kullanılır. Kalamarın en yaygın tüketim şekli kızartma ve dolma yapımında kullanmaktır. Limon suyu ve karbonat ile marine edilen kalamarları, domates püresi ile doldurarak nefis bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, kalamar dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kalamar kızartması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kalamar Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kalamar
  • 200 gr karides
  • 1 levrek fileto
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • ¼ demet maydanoz
  • 2~3 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Fesleğen

Marinat için

  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 2-3 dakika ovun.
  • Üzerini örterek en az 3-4 saat dinlendirin. Karides ve levreği haşlayın. Tavla zarı şeklinde doğrayın.
  • Üzerine krema ve ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız yeşillikleri, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Kalamarları yıkadıktan sonra içini bu harç ile doldurun. Kalamarların ağzını kürdan ile kapatın. Güveç kaplarını hafif yağladıktan sonra kalamarları güvece alın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı paylaştırın. 180 derece fırında 8 dakika pişirin. Sos malzemelerini 5 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kalamar dolmalarla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Kalamar Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kalamarları güzel bir şekilde temizleyin. 
  • Temizledikten sonra yumuşayan kalamarlara maden suyu ekleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Kalamarın sertleşmesini önlemek için kısa sürede ve yüksek ateşte pişirmeye özen gösterin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!