ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KALAMAR DOLMASI

Kalamar Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kalamar Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kalamar
  • 200 gr karides
  • 1 levrek fileto
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • ¼ demet maydanoz
  • 2~3 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Fesleğen

Marinat için

  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 2-3 dakika ovun.
  • Üzerini örterek en az 3-4 saat dinlendirin. Karides ve levreği haşlayın. Tavla zarı şeklinde doğrayın.
  • Üzerine krema ve ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız yeşillikleri, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Kalamarları yıkadıktan sonra içini bu harç ile doldurun. Kalamarların ağzını kürdan ile kapatın. Güveç kaplarını hafif yağladıktan sonra kalamarları güvece alın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı paylaştırın. 180 derece fırında 8 dakika pişirin. Sos malzemelerini 5 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kalamar dolmalarla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Kızartma usulüyle hazırlanan nefis kalamar tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!