Kimbap

Kimbap
26 Temmuz 2023

Kore'nin çok popüler yemekleri arasında yer alan kimbap, 'gimbap' ismiyle de bilinir. Görünümü ile sushiye benzeyen bu yemek, pikniklerde, hasta ziyaretleri ve işe giderken kutulara konarak götürülür. Sushi sevenlerin bayılarak tüketeceği bir yemek diyebiliriz. Peki, kimbap nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, kimbap tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sushiden bu kadar bahsetmişken, tarifini vermemek olmaz. Ev yapımı sushi tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Kimbap için

Malzemeler

  • 3 adet deniz yosunu
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • Yağsız, tuzsuz pilav (haşlanmış)
  • Haşlanmış tavuk
  • Kimchi
  • 2 adet yumurta
  • Ton balığı
Kimbap

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak 1 kase pirinci, yağsız ve tuzsuz olarak haşlayın.
  2. Pirincin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Ancak pişirme esnasında dibi tutabilir, ara sıra karıştırın.
  3. Pirinci haşladıktan sonra içerisine elma sirkesi, tuz ve çok az şeker atın.
  4. Bir kasenin içerisine 2 adet yumurtayı kırın ve çırpın.
  5. Az yağlı tavada yumurtaları pişirin. Pişen yumurtaları jülyen bir şekilde doğrayın.
  6. Salatalık ve havuçları da jülyen doğrayın ve az yağlı tavada kavurun.
  7. Tavuğu ise az tuzlu suda haşlayın.
  8. Deniz yosununu serin. Üzerine haşlanmış pirinci 2 parmak boşluk olacak şekilde yosunun üzerine yayın.
  9. Sırasıyla yumurta, havuç, salatalık ve tavukları da pirincin üzerine yayın.
  10. Daha sonra kenarlardan sarmaya başlayarak uzun bir rulo yağın.
  11. Rulonun üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak daha sıkı olmasını sağlayabilirsiniz.
  12. Diğer yosunu ton balığı, son yosunu ise kimchi ile doldurarak sarabilirsiniz.
  13. Ardından sardığınız kimbapları küçük küçük dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kimbap yapımında önemli olan ruloyu çok sıkı bir şekilde sarmaktır.
  • Sarma işlemi için Kore mutfağında özel bir örtü kullanılır.
  • Ton balığını konserve olarak kullanabilir, kimchi tarifini ise kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo