ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN MUTFAĞI YEMEKLERİ ET MANSAF

Et Mansaf

Et Mansaf

Şef Hassan Obeid’den Lübnan Mutfağı lezzetlerinden kuzu etiyle hazırlanan nefis etli pilav tarifi ile karşınızdayız. Hazırladığınız pilavı badem ve antep fıstığı ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Lübnan usulü et mansaf tarifine geçebiliriz.

Tahinli balık ve balık sayadieh tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Et Mansaf Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 150 g kıyma
  • 500 g kuzu eti (İri doğranmış)
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam toz tarçın
  • 1 tutam tatlı baharat
  • 1 tutam tuz
  • 1 l et suyu
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

Süslemek için

  • Çam fıstığı
  • Badem
  • Antep fıstığı

Et Mansaf Nasıl Yapılır?

  • Kuzu et parçalarını su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile beraber pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti iyice pişirin.
  • Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. Daha sonra tüm baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve pirinci ilave ederek kavurun. 
  • Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
  • Pişirme işlemi tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et parçalarını üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!