ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER OSMANLI YEMEKLERİ: OSMANLI MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE KADAR ULAŞAN 15 NEFİS YEMEK TARİFİ

OSMANLI YEMEKLERİ: OSMANLI MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE KADAR ULAŞAN 15 NEFİS YEMEK TARİFİ

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşan ve sofralardaki baş köşeyi alan nefis yemek tariflerini sizler için derledik. İşte, 15 leziz Osmanlı yemeği
Osmanlı Yemekleri: Osmanlı Mutfağından Günümüze Kadar Ulaşan 15 Nefis Yemek Tarifi

Osmanlı mutfağı, İstanbul'da bulunan saray ve saray çevresindeki insanlar tarafından beğenilen seçkin yemeklerden oluşur. Osmanlı saray mutfağı, birbirinden farklı millet ve kültürü içerisinde barındırmaktadır. Osmanlı mutfağı görülebilecek en zengin mutfaklarından biri olarak nitelendirilmektedir. Özellikle et yemeklerine verilen önem bir hayli büyüktür. Yemeklerin yanında ise mutlaka bir şerbet ikram edilir. Osmanlı mutfağında genellikle sütlü ve şerbetli tatlılara yer verilir. İşte, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan yemek tarifleri:



Közlenmiş patlıcan, un ve kuzu eti ile hazırlanan hünkar beğendi, Osmanlı mutfağının en özel yemeklerinden biridir. Protein bakımından zengin olan bu yemek, özellikle Güneydoğu Anadolu'da oldukça meşhurdur.



Mutancana da Osmanlı'nın sevilen lezzetlerindendir. İsteğe göre kuzu eti veya tavuk eti ile hazırlanabilir. Yapımında kuru kayısı, üzüm, erik ve sumak kullanılır.



Osmanlı mutfağı yemeklerinden biri olan patlıcanlı pilav, kızarmış patlıcan ve pirinç pilavıyla hazırlanır. Yapımında birçok baharat kullanılır. Hazırlanışı 20, pişirmesi ortalama 30-40 dakikadır.



Kuşbaşı et, arpacık soğan ve sarımsak ile hazırlanan soğan yahni, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre tavuk eti ve deniz mahsulleri ile de hazırlanabilir. Osmanlı'da davet sofralarında en çok sunulan yemeklerden biriydi.



Osmanlı mutfağına özgü bir lezzet olan düğün çorbası, İtalyan mutfağında da oldukça meşhurdur. Koyun eti, un ve yumurta ile hazırlanan düğün çorbası, isminden anlaşılacağı üzere özellikle düğün sofralarında sunulur.



Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan keşkek, özellikle Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Yapımında buğday, nohut ve koyun eti kullanılır. İçeriğinde demir minerali olduğu için, kan yapıcı özelliği de mevcuttur.



Osmanlı sarayına özgü bir lezzet olan piliç topkapı, tavuk butları ile hazırlanır. Tavuk eti, iç pilav ile doldurulur ve soslanarak fırına atılır. 



Osmanlı mutfağına özgü bir lezzet olan tuffahiye, kuzu incik ile yapılır. Yemeğin yapımında ekşi elma suyu kullanılır. Tuffahiye, Arapça'da ekşi elma anlamına gelir.