Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı

15 Mart 2024 tarihinde güncellendi.
Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı

Mehmet Özer'in yorumuyla Mercimekli, kaymaklı ve köz biberli meyhane pilavı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kapya biber, salça ve zerdeçal ile hazırlanan bu pilavı, ana yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı için

Malzemeler

  • 1 bardak yemeklik bulgur
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 1/2 adet havuç (Rendelenmiş)
  • 2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber (İnce kıyılmış)
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kaşık kaymak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı ve tereyağını pilav tenceresine alın ve sırasıyla soğan ile havucu ekleyerek soteleyin.
  2. Köz biber ve kuru baharatları ekledikten sonra salçaları ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Tavuk suyu, bulgur ve mercimeği ekledikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
  4. Bulgur suyunu çekince altını kapatın ve kaymağı ilave edip karıştırarak demlenmeye bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo