Levrek Buğulama

Levrek Buğulama
22 Şubat 2024

Ülkemizde Akdeniz, Karadeniz ve Marmara kıyılarında bulunan levrek, omega 3 bakımından zengin olduğu için, kas ve beyin gelişimini destekler. Fırın veya ızgara gibi farklı tekniklerle pişirilse de, en çok buğulaması yapılır. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı savunma mekanizmasını güçlendirir. Bu nedenle kış aylarında sık sık tüketilmesi önerilir. Levrek buğulama nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ev yapımı domatesli levrek buğulama tarifine başlayabiliriz.

Siz de zengin besin içerikleriyle sunulan balık yemeklerine göz atarak sağlıklı beslenebilir ve akşam yemeklerini güzelleştirebilirsiniz. Balık özellikleri ve püf noktaları hakkındaki yazımıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Levrek Buğulama için

Malzemeler

  • 1 kg levrek fileto
  • 12 kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz
  • 2 rendelenmiş domates
  • 2 defne yaprağı
  • 2 sivri biber
  • 6~8 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tane karabiber
  • Tuz
Levrek Buğulama

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak buğulamanın içerisinde kullanacağınız biber, sarımsak ve soğanları ince ince dilimleyin.
  2. Ardından tereyağını tencereye alarak önceden dilimlediğiniz malzemeleri soteleyin.
  3. Tencerenin içerisine dilimlenmiş mantar, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin.
  4. Fileto levrek, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  5. Levrek buğulamayı, balıkların yanında meze olarak sunulan acılı ezme, haydari ve humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Levrek Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yılın her döneminde pişirilen levrek, özellikle bahar başında ve kış aylarında daha lezzetlidir. Kullanacağınız levreğin taze olmasına dikkat edin.
  2. Levreği pişirirken tencerenin kızmış olmasına özen gösterin. Bu sayede balığın dağılmasını ve yapışmasını önleyebilirsiniz.
  3. İsteğe göre levrek buğulama fırında da pişirilebilir. Sevdiğiniz baharatları ilave ederek tatlandırmayı unutmayın.
  4. Levreğin fazla yağlı olmasını önlemek için, ayçiçek yerine zeytinyağı kullanılabilir.

1 Porsiyon Levrek Buğulama Kaç Kaloridir?

  1. Kemik gelişimini destekleyen levrek buğulamanın 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Yağsız bir et olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili güveçte levrek tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo