ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ KARİDESLİ TARİFLER: KARİDESLE YAPILAN 14 NEFİS TARİF

KARİDESLİ TARİFLER: KARİDESLE YAPILAN 14 NEFİS TARİF

Karides ile neler yapılır? Karides hangi tariflerde kullanılır? Karides en güzel yapılır? İşte, karidesle kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler:
Karidesli Tarifler: Karidesle Yapılan 14 Nefis Tarif

Kuzey Amerika ve Avrupa denizlerinde yaşayan karides, kabuklular sınıfına ait bir canlıdır. Boyu ortalama 5-6 cm uzunluğunda olan karides, omega 3 bakımından zengindir. Beyin fonksiyonlarının çalışmasını sağlayan bu besin, kan hücrelerinin gelişimine de destek olur. Aynı zamanda çinko, fosfor ve iyot gibi mineralleri de içerisinde barındırır. Düşük kalorili bir protein kaynağı olan karides, hem sade bir şekilde, hem de yemeklerim içerisine eklenerek tüketilir. İşte, karidesle yapabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler:



Karides denildiğinde ilk akla gelen yemek, bol sarımsak ve tereyağı ile hazırlanan karides güveçtir. Porsiyonu, yaklaşık 250 kalori değerinde olan karides güveci, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.



Tempura, sebze, et ve deniz ürünlerinin derin yağda kızartılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Karides tempura için, karidesler güzelce temizlendikten sonra derin yağda kızartılır. Özel sos eşliğinde servis edilir.



Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan kadayıflı karides, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Dışı tel kadayıf ile sarılan karidesler, kızartıldıktan sonra salata eşliğinde sunulur. Kadayıflı karidesin porsiyonu, ortalama 115 kaloridir.



Uzakdoğu mutfağına özgü bir yemek olan karidesli pad thai, noodle, yer fıstığı, soya sosu ve balık sosu ile hazırlanır. Misket limon eşliğinde sunulan bu yemek, başta Tayland olmak üzere birçok Asya ülkesinde tüketilir.



Karides, mantar, bezelye, somon, brokoli ve kaşar peynir ile nefis bir karidesli tart hazırlamaya ne dersiniz? Hem çay saatlerinde, hem de öğle yemeklerinde sunabileceğiniz karidesli tartı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.



Meksika mutfağıyla özdeşleşen taco, kıyma ve tortilla ekmeği ile hazırlanan bir yemektir. Ancak bu kez kıyma yerine karides kullandık ve ortaya nefis bir tat çıktı.