ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ MAC AND CHEESE

Mac And Cheese

Mac and Cheese

Ana malzemeleri makaroni makarnası ve cheddar peyniri olan mac and cheese, popüler tariflerden biridir. Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen bu yemeğin en önemli özelliği, içerisinde 5 farklı peynir kullanılmasıdır. Şık görünümü ve lezzeti ile hemen hemen her zevke hitap eden mac and cheese, makarnaların sosla harmanlandıktan sonra fırına atılmasıyla hazırlanır. Listedeki malzemeler hazırsa, evde mac and cheese yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak çok beğenilen cheddar peynirli fırın makarna ve pizza tadında fırın makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mac And Cheese Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 gram makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 su bardağı çeçil peyniri
  • 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı cheedar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı kolot peyniri (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Mac And Cheese Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencere içerisine su ve tuzu döküp kaynatın. Su kaynamaya başladığında makarnaları içine ilave edin ve yarı çiğ kalacak şekilde haşlayın.
  • Makarnalar haşlanırken farklı bir tencere içine un ve tereyağını alarak kavurun. 
  • Unu kavururken üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
  • Daha sonra sosun altını kısarak baharatları ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.
  • Sosun içerisine peynirleri eklerken, bir kısmını makarnanın üzeri için ayırmayı unutmayın.
  • Sosun içindeki peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Haşlanan makarnaları süzdükten sonra, sosun içerisine alın ve karıştırın. Ardından yumurta sarılarını da karışıma ilave edin.
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, soslu makarnayı fırın tepsisine dökün ve yayın.
  • Makarnaların üzerine kalan rendelenmiş peynirleri de ilave edin ve 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarnaların haşlama süresini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeyin.
  • Tarifte genellikle makaroni makarnası kullanılsa da, küçük makarna çeşitlerinden birini kullanabilirsiniz.
  • Sosa peynirleri ekledikten sonra kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Mac and Cheese Kaç Kalori?

  • Mac and cheese'in bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. Ölçülü bir şekilde öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!