Mac And Cheese

Mac And Cheese
14 Ocak 2024

Ana malzemeleri makaroni makarnası ve cheddar peyniri olan mac and cheese, popüler tariflerden biridir. Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen bu yemeğin en önemli özelliği, içerisinde 4 farklı peynir kullanılmasıdır. Şık görünümü ve lezzeti ile hemen hemen her zevke hitap eden mac and cheese, makarnaların sosla harmanlandıktan sonra fırına atılmasıyla hazırlanır. Malzemeler hazırsa, Şef Emircan Canatar'dan nefis mac and cheese tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Mac and Cheese Kaç Kalori?

  • Mac and cheese'in bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. Ölçülü bir şekilde öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.

Alternatif olarak çok beğenilen cheddar peynirli fırın makarna ve pizza tadında fırın makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 18 Kişi Kaydetti
Mac And Cheese için

Malzemeler

  • 200 gr dirsek makarna (pişmiş)

Mac and cheese sosu için:

  • 7 dilim çedar peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Kars gravyeri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozeralla 
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam muskat
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 1 tutam panko (kavrulmuş)
  • 1 tutam Meksika biber turşusu 
  • 1 tutam Frenk soğanı 
Mac And Cheese

Nasıl Yapılır

  1. Tavaya tereyağı ilave edin ve eridikten sonra un koyarak kavurun. Kavrulma sonrasında sütü ilave edin. 
  2. Sırasıyla tüm peynirleri ekleyerek muskat rendeleyin. Tuz ve karabiberi koyduktan sonra mac & cheese sos hazır olur. 
  3. Yoğunlaştığı takdirde süt ile açarak kıvamını ayarlayabilirsiniz. Tuz ve karabiberi kontrollü bir şekilde koymalısınız. 
  4. Sahana ya da döküm bir servis tabağına alarak 250 derece gibi yüksek ısılı bir fırına verip üzeri kızardığında fırından alın. 
  5. Panko, Meksika biber turşusu ve Frenk soğanı ekleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Makarnaların haşlama süresini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeyin.
  • Tarifte genellikle makaroni makarnası kullanılsa da, küçük makarna çeşitlerinden birini kullanabilirsiniz.
  • Sosa peynirleri ekledikten sonra kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo