ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ PATLICAN YEMEKLERİ: PATLICANLA YAPILAN 20 KOLAY VE NEFİS TARİF

PATLICAN YEMEKLERİ: PATLICANLA YAPILAN 20 KOLAY VE NEFİS TARİF

Patlıcanla hangi yemekler yapılır? Patlıcan nasıl tüketilir? İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek, midenizi bayram ettirecek birbirinden lezzetli, pratik ve farklı 20 patlıcan yemeği tarifi:
Patlıcan Yemekleri: Patlıcanla Yapılan 20 Kolay ve Nefis Tarif

İlk kez Hindistan topraklarında yetiştirilen patlıcan, düşük kalorisiyle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen patlıcan, kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Demir eksikliğine ve anemiye iyi gelen bu sebze, aynı zamanda beyin fonksiyonlarının geliştirilmesine de yardımcı olur. Lif oranı yüksek olduğu için, kilo verme sürecine destek olur. İdrar söktürücü özelliği vardır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen patlıcan, sebze ve et yemeklerinde sık sık kullanılır. 'Patlıcanla ne yemek yapılır?' diyenler için en lezzetli tariflerimizi bir araya getirdik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına patlıcanlı tarifler sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Patlıcan yemeklerinde ihtiyacınız olacak mutfak ekipmanlarını aşağıdaki bağlantılardan sipariş verebilirsiniz:

İşte, sizin için seçtiğimiz 20 farklı patlıcan yemeği tarifi:



Patlıcan denildiğinde ilk akla gelen yemek, hünkar beğendidir. Közlenmiş patlıcan püresi, kuzu eti ve süt ile hazırlanan bu yemek, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşmıştır. Videolu anlatımıyla hünkar beğendi tarifini evinizde kolayca yapabilirsiniz.



Patlıcanla nefis bir atıştırmalık hazırlamak isteyenleri böyle alalım. İç harcı beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz ile doldurulan patlıcan kıstırma, kızartma usulüyle pişirilir.



Sıcak başlangıçlarda patlıcana yer vermek istiyorsanız, közlenmiş patlıcan çorbasını deneyebilirsiniz. Nohut, krema, havuç ve baharatlarla hazırlanan bu çorbayı, acı biberle zenginleştirebilirsiniz.



Patlıcan, domates ve kıyma ile hazırlanan oturtma, protein bakımından zengin bir yemektir. Ana yemek olarak sunulan patlıcan oturtmanın bir porsiyonu, ortalama 75 kalori değerindedir.



Parmesan peyniri ve patlıcanı hiç birlikte denediniz mi? Patlıcan dilimlerinin kızartılmasıyla hazırlanan bu yemek, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Ortalama 25 dakikada sofralardaki yerini alır.



Yaz aylarının sonlarına doğru toplanan patlıcanlar, kurutularak kış ayları için saklanır. Kurutulmuş patlıcanlar ise pilavlı iç harç ile doldurularak dolma yapımında kullanılır. Kuru patlıcan dolmasını yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.



İç harcı domatesli soğan ile doldurulan patlıcanlar, rulo şeklinde sarılır. Üzerine zeytinyağı eklenen patlıcanlar fırında pişirildikten sonra kürdan veya çöp şişe batırılarak servis edilir.



Klasik tariflerden sıkılanlar için önerimiz, patlıcanlı pilav. Et ve sebze yemeklerinin yanında sunulan patlıcanlı pilav, baharatlarla zenginleştirilir. Bir porsiyon patlıcanlı pilav, yaklaşık 115 kaloridir.