ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FİSH AND CHİPS

Fish And Chips

Fish and Chips

Kökeni Birleşik Krallığa dayanan fish and chips, bulamaç kaplı balığın ve patatesin kızartılmasıyla hazırlanır. İlk kez İngiltere'de hazırlanan bu yemek, tartar sos eşliğinde sunulur. Bulamaç kaplı balık yapımında mezgit veya levrek kullanılabilir. Balık fileto olarak kullanıldığı için ayıklama ve temizleme derdi yoktur. Malzemeler hazırsa, tadına doyamayacağınız nefis fish and chips tarifine geçebiliriz.

İngiliz mutfağından club sandwich ve bangers and mash tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fish And Chips Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet patates
  • 400 gram fileto mezgit

Kaplamak için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı süt

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Tartar sos için:

  • 4 adet salatalık turşusu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kapari çiçeği
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Fish And Chips Nasıl Yapılır?

  • Kaplama harcı için; Kaplamada kullanılan tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kılçık ve deri kısımları ayıklanmış mezgit balıklarını ince ince dilimleyin.
  • Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bol suyla yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Patatesleri parmak şeklinde ince ince doğrayın.
  • İki ayrı tavaya sıvı yağı eşit miktarda koyarak kızdırın.
  • Balıkları kaplama harcına batırın ve kızgın yağda arkalı önlü pişirin.
  • Patatesleri ise diğer tavada altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
  • Pişirdiğiniz balık ve patatesleri kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Tartar sos için; Dereotu ve kapari çiçeklerini ince ince kıyın. Salatalık turşusunu da ince bir şekilde doğrayın.
  • Sos için gereken malzemeleri bir kaseye alarak güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız fish and chipsi, tartar sos eşliğinde sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Fish And Chips Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kaplama harcında kullanacağınız malzemeleri mutlaka buzdolabında bekletin ve soğuk bir şekilde kullanın. Bu sayede balık daha çıtır ve kabarık olacaktır.
  • Harcın soğuk olması balığın fazla yağ çekmesini de önler.
  • Patatesleri kabuklu olarak da kullanabilir, elma dilimi şekli verebilirsiniz.
  • Patatesleri deep frying yöntemiyle pişirebilir veya fritözde kızartabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!