ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ İRLANDA YAHNİSİ

İrlanda Yahnisi

İrlanda Yahnisi

İrlanda mutfağının favorilerinden olan Irısh beef, protein dolu bir yemektir. Genellikle özel günlerde ve davet yemeklerinde sunulmasıyla bilinir. Kuzu eti ve sebzelerin güveçte pişirilmesiyle hazırlanan İrlanda yahnisi, isteğe göre kırmızı şarapla marine edilebilir. Genellikle maydanozla birlikte servis edilir. Peki, meşhur İrlanda yahnisi nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, İrlanya yahnisi tarifi için detaylara geçebiliriz.

İrlanda mutfağından colcannon ve sodalı ekmek tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İrlanda Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg patates
  • 2 kilogram kemikli kuzu eti
  • 1 kilogram havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı taze kekik

Et suyu için:

  • Kuzu etinin kemikleri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet defne yaprağı
  • Yarım kereviz sapı
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal taze kekik

Servis için:

  • Frenk soğanı
  • Maydanoz

İrlanda Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kemik ve etleri birbirinden ayırarak eti bir tencereye alın.
  • Kereviz sapı, havuç ve soğanı dörde bölerek tencereye ekleyin.
  • Üzerine tane karabiber, tuz ve otu ekleyin.
  • Ardından 3 litre su ilave edin ve kaynatın.
  • Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın, kapağı açık halde 2 saat kadar pişirin.
  • Bu sürenin sonunda et suyunu çözün, sebze ve kemikleri alın.
  • Suyu tekrar tencereye alın ve miktarı 1.5 litre olana kadar kaynatın.
  • Yemeklik ayırdığınız etleri ise iri iri doğrayın.
  • Patates ve etleri de aynı büyüklükte doğrayın. Çok küçük olmamasına dikkat edin.
  • Havuç ve soğanı yuvarlak bir şekilde kesin.
  • Eti farklı bir tencereye koyun. Üzerine et suyu ilave edin. Kaynayana kadar bekleyin.
  • Altını kısarak içine soğan ve havuçları ekleyin. 
  • 10 dakika bu şekilde pişirdikten sonra doğradığınız patatesleri ve kekiği ekleyin.
  • Etlerin yumuşaması için 15 dakika daha pişirin.
  • Pişen etin ocaktan alın ve kapağını kapatarak 15 dakika demlenmesi için bekletin.
  • Üzerine ince ince kıydığınız maydanozları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!