Biber Yoğurtlaması

Biber Yoğurtlaması
04 Ağustos 2022

Sebze ve et yemeklerinin içinde sıklıkla kullanılan biber, vücudu dinç tutmaya yarayan bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, biber yoğurtlaması nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Biber Yoğurtlaması için

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı köftelik bulgur 
  • 1 çay bardağı kaynar su 
  • 5 adet kapya biber 
  • 500 g süzme yoğurt 
  • 2 diş sarımsak 
Biber Yoğurtlaması

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine kaynar suyu dökün. Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. 
  2. Kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip yarım parmak doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın. Üzerine doğradığınız biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Biberler kavrulunca ocaktan alın.
  3. Sarımsakları bir tutam tuzla birlikte havanda ezin. Yoğurdu derin bir karıştırma kabına alın. Bulguru, havanda ezilmiş sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. 
  4. Biberleri servis tabağına alın, üzerine yoğurtlu karışımı dökün. En son dilerseniz üzerine pul biber ve yağ yakıp gezdirebilirsiniz.
  5. Biber yoğurtlamasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Biber Yoğurtlamasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız bulguru kaynar su döktükten sonra dinlendirin. Bu sayede bulgur taneleri şişer ve daha kolay bir şekilde haşlanır.
  2. Biberlerin taze ve olgun olmasına özen gösterin. Tarife başlamadan önce mutlaka çekirdeklerini çıkartın.
  3. Dilerseniz servis etmeden önce birkaç damla sirke ve limon suyu ilave edebilirsiniz.
  4. Tarif için kırmızı veya yeşil biber kullanabilirsiniz. Üzeri için de, pul biber yerine salçalı yağ hazırlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Biber Yoğurtlaması Kaç Kaloridir?

Yemeklerin yanında sunulan biber yoğurtlamasının bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Besin değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Biber; İçerisinde bulunan karnosik asit sayesinde hafızayı güçlendirir. Beynin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine katkıda bulunur. Parkinson ve unutkanlık gibi hastalıkların riskini azaltır.

Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilen sebzeli yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı şakşuka tarifine göz atabilirsiniz

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo