ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LEVREK CEVİCHE

Levrek Ceviche

Levrek ceviche

Peru’nun milli yemeği olan ceviche çiğ deniz ürünlerinin narenciye suyu (limon, portakala, greyfurt vs.) bazlı bir sosla pişirilmesi ile hazırlanıyor. Pişirmek dersem yanlış anlamayın pişme işlemini gerçekleştiren ısı değil, narenciye suyundaki asit. Narenciye suyunu acı biber, sarımsak, kişniş gibi çeşitli yan malzemeler ile tatlandırarak elde ettiğiniz sosa da Leche de Tigre yani Kaplan Sütü deniyor.

Şef Melda Farimaz tarifiyle marine edilmiş levrek ve sebzelerin şahane birlikteliği. Levrek balığı sevenler için levrek külbastı ve güveçte levrek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Levrek Ceviche Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr deniz levreği filetosu (İnce yaprak dilimlenmiş)

Marine etmek için

  • 8 g hardal tohumu
  • 5 g kişniş tohumu
  • 1 paket taze kişniş
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet lime suyu
  • 10 g Dijon hardal
  • 20 g zeytinyağı
  • 20 g kırmızı soğan (Halka şeklinde dilimlenmiş)
  • 10 g soğan (Halka şeklinde dilimlenmiş)
  • 7 g taze zencefil (Halka şeklinde dilimlenmiş)

Sebze demeti için

  • 1 adet California biberi (Küp küp doğranmış)
  • 1/2 adet kırmızı soğan(Halka şeklinde dilimlenmiş)
  • 4-5 adet yeşil börülce (Haşlanmış)
  • 1/2 adet salatalık (İnce dilimlenmiş)
  • 10 g kapari
  • 20 g kaya koruğu (Haşlanmış)
  • 20 g zeytinyağı
  • 10 g şeftali sirkesi

Süslemek için

  • 5 dal bezelye filizi

Levrek Ceviche Nasıl Yapılır?

  • Levrek ve diğer marine malzemelerini derin bir kaba alarak karıştırın.
  • Üzerini önce yağlı kağıt, daha sonra da streç filmle kapatarak 24 saat süreyle buzdolabında bırakın.
  • Dinlendirdiğiniz levreğin üzerindeki tüm malzemelerden sıyırın ve bir tabağa alın.
  • Sebze demeti için hazırladığınız tüm malzemeyi derin bir kaba alarak zeytinyağ ve sirke ile karıştırın. 
  • Levrek ve sebze demetini bir tabağa alarak üzerini bezelye filizi ile süsleyin ve servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!