Türk Mutfağı Yemekleri
Türkiye'nin ulusal mutfağı olan Türk mutfağı, Osmanlı kültürünün bir mirasçısıdır. Orta Doğu ve Balkan mutfağını etkilemiş olan Türk mutfağı, aynı zamanda bu mutfaklardan da etkilenmiştir. Türk mutfağı yöresel olarak da farklılıklar gösterir. Güneydoğu mutfağı, Ege mutfağı, Karadeniz mutfağı, Marmara mutfağı, İç Anadolu mutfağı, Doğu Anadolu mutfağı ve Akdeniz mutfağı olarak 7'ye ayrılır.
Türk mutfağında başlangıçlar sıcak bir çorba eşliğinde yapılır. Et yemekleri denildiğinde ilk akla gelenler ise köfteler ve kebaplardır. Hemen hemen birçok yörenin kendine has kebap türü vardır. Sebze yemekleri bakımından da zengin olan Türk mutfağı yemekleri, sebzelerin haşlama, kızartma veya fırınlama usulüyle pişirilmesiyle hazırlanır. Ayrıca Türk yemekleri denildiğinde en çok ilgi görenlerden biri de zeytinyağlılardır. Poğaça, mantı, börek gibi hamur işleri sofralarda mutlaka kendine yer bulur. Tatlı bakımından çok zengin olan Türk mutfağı, dünya çapında bilinen tatlılara ev sahipliği yapar. Baklava, muhallebi, aşure, irmik helvası ve künefe Türk mutfağında öne çıkan tatlılardandır. Türk mutfağını yakından tanımak ve sofralarınızda Türk mutfağı yemeklerine yer vermek için sayfamızı ziyaret edin.
Barbun Tava

Hamur Kızartması

Klasik Patates Kızartması

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı

Patatesli Gül Böreği

Sirkeli Cacık

Fırında Sebze Mücver

Sebzeli Güveç Yemeği

Kakuleli Türk Kahvesi

Yeşil Beğendili Mitite Köfte

Muskatlı Patates Humusu

Kuru Barbunya Yemeği

Ciğer Yemeği

Kırmızı Mercimek Yemeği

Kereviz Sapı Yemeği

Kıymalı Semizotu Yemeği

Köfteli Patates Yemeği

Soğan Yemeği
