ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER HAVUÇLU TARİFLER: FARKLI VE PRATİK 16 NEFİS HAVUÇLU TARİF

HAVUÇLU TARİFLER: FARKLI VE PRATİK 16 NEFİS HAVUÇLU TARİF

Havuç nasıl kullanılır, havucun faydaları nelerdir? Havuçla hangi yemekler yapılır? İşte, sofraların lezzetini arttıracak birbirinden farklı havuçla yapılan 16 nefis tarif:
Havuçlu Tarifler: Farklı ve Pratik 16 Nefis Havuçlu Tarif

A vitamini deposu olarak bilinen havuç, genellikle kek ve salata yapımında kullanılır. Göz sağlığına iyi gelen havuç, vücuda enerji vererek kaybolan mineralleri yerine koyar. Antioksidan bakımından zengindir, cilt sağlığını korur. Kansızlığa karşı da etkilidir. Havuç, sade bir şekilde tüketilebileceği gibi yemeklerin içinde de kullanılır. Özellikle sebze yemeklerinde sık sık yer verilir. Peki, havuçla yapılan yemekler nelerdir? Havucun faydalarından bahsettiğimize göre, şimdi onu nasıl kullanmamız gerektiğini anlatıyoruz. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz 16 farklı havuçlu tarif:



Havuçla yapılan yemeklere, leziz bir çorba ile başlıyoruz. Havuç, süt ve un ile hazırlanan bu çorba, kış aylarında tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı vücudu korur.



Havuç denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri de havuçlu cevizli kektir. Hafifliği ve lezzeti ile çok sevilen bu kek, ceviz, tarçın ve krema ile tatlandırılır. 



Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz tarifler arıyorsanız, havuçlu tart tam size göre. Zencefil, krema, muskat cevizi ve pudra şekeri ile hazırlanan havuçlu tartı, portakal rendesi ile tatlandırabilirsiniz.



30 dakikada hazırlanan havuç mezesi, yoğurtla birlikte sunulur. Özellikle yılbaşı menülerinin vazgeçilmezi olan havuç mezesini, et yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz.



Havucu, sade bir şekilde sunmak isteyenleri böyle alalım. Baharatlı sosla hazırlanan zeytinyağlı havuç dilimlerini, sebze ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz. Üstelik porsiyonu yalnızca 50 kalori.



Bisküvi, havuç ve şeker ile hazırlanan havuçlu toplar kolayca hazırlanan tatlıların başında gelir. Top şekline getirilen havuçlu karışım, hindistan cevizine batırıldıktan sonra servis edilir.



Yüksek miktarda C vitamini içeren portakallı havuç reçeli, kahvaltı sofralarının favorisi olacak. Dilerseniz, şeftali, böğürtlen ve ceviz ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.