ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ FIRINDA PATATES DOLMASI

Fırında Patates Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Patates Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6-7 orta boy patates
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı domates suyu
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • karabiber
  • 3 dal taze fesleğen

Fırında Patates Dolması Nasıl Yapılır?

*Patatesleri yıkayıp bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alıp süzün ve ılınınca kabuklarını soyun. İçlerini oyup çıkarın.

*Soğanı temizleyip kıyın. Fesleğeni kıyın. Kıymayı derin bir kaseye alın. Soğan, fesleğen, bir yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Karışımı patateslerin içine paylaştırın.

*Patates dolmalarını ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir kasede salça, domates suyu, mısırözüyağı ve bir bardak sıcak suyu karıştırın. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerlerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Pişme süresince fırın tepsisinin içindeki sosu arada bir kaşıkla bir miktar alarak patateslerin üzerine gezdirerek dökün. Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, dolma yerine ana yemeklerin yanında ara sıcak olarak sunabileceğiniz fırında baharatlı patates tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.