ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ TAVUKLU SARAY PİLAVI

Tavuklu Saray Pilavı

Tavuklu Saray Pilavı

Kayseri mutfağına özgü bir yemek olan saray pilavının ana malzemeleri tavuk, pirinç ve bademdir. İsteğe göre havuç ve nar gibi malzemelerle zenginleştirilir. Bazı yörelerde tavuk yerine kuşbaşı et ile birlikte sunulur. Yanında mutlaka ayran ve turşu servis edilir. Peki, tavuklu saray pilavı nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, tavuklu saray pilavı tarifi için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak firik pilavı, Çin pilavı ve ciğerli iç pilav tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Saray Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem
  • 2 dilim tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı siyah kuru üzüm
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1.5 tatlı kaşığı bal
  • 1.5 tatlı kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 1 adet kesme şeker
  • Nar taneleri
  • Havuç rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Saray Pilavı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinci bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
  • Bademleri sıcak su içerisinde 10 dakika bekletin. Ardından kabuklarını soyun.
  • Tavuk etini sotelik doğrayın. Pilav tenceresine sıvı yağ dökün.
  • Kabukları soyulmuş bademleri sıvıyağa ekleyin.
  • Bademler pembeleşmeye başladığında tavukları da içine ekleyin ve soteleyin.
  • Tavuklar renk değiştirmeye başladığında karabiber, bal ve kuru üzümü tencereye alarak karıştırın.
  • Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Yıkadığınız pirinçleri içerisine ekleyin.
  • Pirinci kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edin.
  • 1 adet kesme şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra, hazırladığınız tavuklu bademli harcı üzerine ekleyin.
  • Daha sonra rendelenmiş havuç ve nar taneleri ile tatlandırın.
  • Tavuklu saray pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!