ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ HAREM GÜVECİ

Harem Güveci

Harem Güveci

Osmanlı'dan miras kalan ve sofraları ziyafete dönüştüren bir tarifle birlikteyiz. Lezzetine doyamayacağınız harem güvecini arpa şehriyeli pilav ve et ile bir araya getirdik. Tavada mühürlenen etleri sebze ile harmanladıktan sonra, güveç kaplarına koyup fırına veriyoruz. Geriye sadece bu lezzetin keyfini sürmek kalıyor. Harem güveci nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir diye merak edenler için, saray mutfağından sofralarınıza uzanacak harem güveci tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak taze fasulye güveçgüveçte levrek ve güveçte mantarlı et tarifini de deneyin. Denediğiniz tarifleri yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Harem Güveci Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram dana eti (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • 3 adet köy biberi
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Arpa şehriye harcı için:

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beşamel sos

Harem Güveci Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ısıtın ve dana etini ekleyerek mühürleyin. (Et mühürleme tekniklerinden yararlanabilirsiniz.)
  • Et kendi suyunu önce salıp, sonra çekecektir. Çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  • Ardından doğranmış biber, soğan, sarımsak ve domatesleri ekleyin.
  • Daha sonra baharatları da ekleyerek karıştırın ve etli harcı birkaç dakika daha pişirin.
  • Başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yağ eridiğinde arpa şehriyeleri ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
  • Tuzunu ve suyunu ekleyerek kısık suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme esnasında kapağını kapatın.
  • Arpa şehriyeler piştikten sonra etli harca ekleyerek karıştırın.
  • Bu karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın.
  • Güveçlerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Harem Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dana etini yüksek ateşte mühürleyin.
  • Tarifte ihtiyaç duyacağınız beşamel sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.
  • Küçük güveç kaplarınız yoksa, ısıya dayanıklı büyük bir kap kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!