ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER DANA ETLİ YEMEK TARİFLERİ: DANA ETİYLE YAPILAN 19 NEFİS YEMEK TARİFİ

DANA ETLİ YEMEK TARİFLERİ: DANA ETİYLE YAPILAN 19 NEFİS YEMEK TARİFİ

Dana eti ile hangi yemekler yapılır? Haşlama, ızgara, tava ve fırında yapılan dana etli yemek tariflerini sizlere sunuyoruz. İşte, 19 kolay ve nefis dana eti yemekleri:
Dana Etli Yemek Tarifleri: Dana Etiyle Yapılan 18 Nefis Yemek Tarifi

Avrupa, Avustralya ve Amerika'da en çok tercih edilen et çeşidi olan dana eti, ülkemizde de rağbet görmektedir. Özellikle Kurban Bayramı zamanlarında dana etine duyulan ilgi artış gösterir. Dana etinin birçok bölümü vardır. En çok tüketilenler ise antrikot, gerdan, bonfile, tranç, nuar, döş ve kontrfile bölümleridir. Dana eti haşlama, kızartma, fırınlama ve ızgara teknikleriyle pişirilir. İsteğe göre pişirmeden önce marinasyon veya mühürleme işlemleri uygulanmaktadır. Bu durum yapılacak yemeğe göre değişiklik gösterir. Peki, dana etiyle hangi yemekler yapılır? İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek birbirinden lezzetli dana eti yemekleri:



Ülkemizde dana etiyle yapılan yemeklerin başında haşlama gelir. Dana haşlama yapımında havuç, patates, kereviz gibi farklı sebzeler de kullanılır. Genellikle hem etli, hem de kemikli bölgeler tercih edilir.

Tarif için; Et haşlama



Izgarada dana eti yapmak istiyorsanız, tercih etmeniz gereken bölümlerin başında antrikot gelmektedir. Özel sosla marine edilen dana eti, ızgarada önlü arkalı olacak şekilde kızartılır.

Tarif için; Dana ızgara



Bayram zamanlarında çok ilgi gören et kavurma, kuşbaşı dana eti ile hazırlanır. Baharatla harmanlanan dana eti, yüksek ateşte kavrulur. Genellikle soğanla birlikte servis edilir.

Tarif için; Dana kavurma



İtalyan mutfağında sık sık tüketilen carpaccio, hem dana eti, hem de sebzelerle hazırlanan bir meze çeşididir. İncecik doğranan et, pişirilmeden servis edilir.

Tarif için; Dana carpaccio



Dana fileto, Fransız mutfağının çok sevilen lezzetlerinden biridir. Dana fileto da, et kemiklerden tamamen sıyrılmış bir halde kullanılır. İsteğe göre yüksek ateşte veya fırında pişirilebilir.

Tarif için; Dana fileto



Dana bifteği ile hazırlanan pikata, İtalyan mutfağına özgü bir yemektir. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan dana pikata, ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.

Tarif için; Dana pikata



Izgarada pişirilen dana pirzola, limon aromalı sosla marine edilir. Etler piştikten sonra, Akdeniz yeşillikleri ve domates ile birlikte servis edilir.

Tarif için; Dana pirzola



Dana yanağı, kereviz, soğan, havuç ve pırasa ile birlikte hazırlanır. Özel sosunda 2-3 saat marine edildikten sonra pişirilir. Genellikle kereviz püresi ile birlikte sunulur.

Tarif için; Dana yanağı