ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PATATES PÜRESİ

Patates Püresi

Patates püresi

Her versiyonu ile sevilen patatesin klasik bir hali olan patates püresi tarifi ile sizlerleyiz. Yapımı kolay, pratik olmasının yanı sıra lezzetli olan ve hemen hemen her yemeğin yanına yakışan patates püresi sadece 6 malzeme ile yapılıyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız patates püresinin malzemeleri ve yapımı aşağıda. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1/2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş muskat 

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.
  • Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!