Patates Püresi

Patates Püresi
26 Şubat 2024

Her versiyonu ile sevilen patatesin klasik bir hali olan patates püresi tarifi ile sizlerleyiz. Yapımı kolay, pratik olmasının yanı sıra lezzetli olan ve hemen hemen her yemeğin yanına yakışan patates püresi sadece 6 malzeme ile yapılıyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız patates püresinin malzemeleri ve yapımı aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patates Püresi için

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1/2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş muskat 
Patates Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.
  2. Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Et ya da tavuk sote ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Düdüklü tencerede hızlı şekilde patateslerinizi haşlayabilirsiniz. 
  • Süt yerine krema kullanabilirsiniz. 
  • Patates pürenizin içerisine peynir ilave edebilirsiniz. 
  • Daha kolay haşlanması için küçük parçalara bölebilirsiniz.
  • Patateslerinizi içme suyunda haşlayabilirsiniz. 
  • Haşlanmış patatesleri blender, süzgeç ya da patates ezici ile hazırlayarak patates püresi yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo