ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PATATES PÜRESİ

> PATATES PÜRESİ
Patates püresi
5 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates püresi tarifi için malzemeler
  • 6 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş muskat cevizi
Patates püresi Nasıl Yapılır

  • Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin. Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.