Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara
18 Mayıs 2024

Carbonara, Roma'nın dört klasik makarnasından biridir. Bu isim, tabaktaki kömür parçacıklarına benzeyen öğütülmüş karabiberden gelmektedir (İtalyanca'da "karbon" kömür anlamına gelir). Carbonara'yı diğer makarnalardan ayıran şey, yumurta, sert peynir, pastırma ve  karabiberdir. Bir klasik italyan yemeği haline gelen Spagetti Carbonara için Lezzetli ve pürüzsüz bir karbonara sosu yapmak için yalnızca yumurta ve peynire ihtiyaç vardır. 

İtalyan mutfağı yemekleri için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Spagetti Carbonara kaç kalori?

Bir porsiyon Spagetti Carbonara 447 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Spagetti Carbonara için

Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • 200 gr dana pastırma
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr toz parmesan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tane karabiber


Spagetti Carbonara

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tencerede makarna için su kaynatın.
  2. Kaynayan suyun içerisine tuz ve sıvıyağ gezdirin. Ardından makarnaları suyun içine salın ve paketin arkasındaki pişirme süresince pişirin.
  3. Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını orta ateşte ısıtın. Dilimlenmiş pastırmaları ve sarımsakları soteleyin. Ocaktan almadan önce içerisindeki sarımsakları çıkarın.
  4. Makarnayı süzdükten sonra soğuması için bir kaba aktarın.
  5. Yumurtaları derin bir kapta çırpın, toz parmesanın yarısını ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  6. Tamamen soğuyan makarnanın üzerine yumurta karışımını ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Makarnanın kurumasını önlemek için makarna suyundan biraz ilave edebilirsiniz.
  7. Spagetti Carbonara servise hazır. Dilerseniz üzerine toz parmesan ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Geleneksel carbonara sosunda krema yoktur ama isteğe göre eklenir.
  • Dilerseniz sarımsak ilave edebilirsiniz.
  • Servis ederken tabağınıza taze fesleğen ekleyerek lezzet katabilirsiniz.
Püf Noktası

Hızlı yapılması gereken bir yemek olduğu için tüm malzemelerinizin ve ekipmanınızın en baştan hazır olduğundan emin olun.

Pastırma ve sarımsağı tavada soteledikten sonra sadece aroma vermesi için sarımsakları tavadan alın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo