ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ PAZI YEMEĞİ

Pazı Yemeği

Pazı Yemeği

Pazı, sarımsak, bulgur ve zeytinyağı ile hazırlanan pazı yemeği, hafifliği ile sık sık tercih edilir. Ispanağa benzerliği ile dikkat çeken pazı, en az onun kadar sağlıklı ve doyurucu bir besindir. Pazının yalnızca yaprakları değil, sapları ve kökleri de kullanılır. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis pazı yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pazı denildiğinde ilk akla gelen zeytinyağlı pazı sarması ve pazılı kiş tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazı Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Pazı Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Bir demet pazı yıkanır ve kurutulur.
  • Tencereye yağlar eklenir ve ardından soğan eklenerek kavrulmaya başlanır.
  • Sarımsaklar ezilerek tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Soğanlar pembeleşince salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Pazı saplarıyla birlikte bir kaç parçaya bölünerek tencereye eklenir ve kavrulur.
  • Bulgur ve baharatlar eklenir. 1,5 su bardağı su eklenir ve pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!