ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ EZME SALATA

Ezme Salata

En lezzetli meze tarifleri arasında yer alan ezme salata, özellikle et ve balık yemeklerinin yanında servis edilir. Ana malzemeleri biber, salça ve baharattır. Akdeniz ve Ege mutfağında sık sık tüketilen bu besin, düşük kalorilidir. Malzemeleriniz hazırsa, acılı ezme salata nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ezme Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 3 çarliston biber
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 limon
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Ezme Salata Nasıl Yapılır?

  • Domates, soğan, sarımsak ve biberleri küçük doğrayın ve mutfak robotuna aktarın.
  • Maydanoz, biber salçası, domates salçası ekleyerek hafif pütürlü bir kıvama gelene kadar çekin.
  • Limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber ve nane ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
  • Ezme salatayı, levrek buğulama ya da tepsi kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!