ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ SEMİZOTU SALATASI

Semizotu Salatası

Semizotu salatası

Semizotu bahar aylarında ekilen, yaz aylarında ise tezgahlardan eksik olmayan yeşil, ekşi ve süper lezzetli bir sebzedir. Binbir türlü salatası yapıldığı gibi yemeği ve çorbası da yapılır. Kendine özgü tada sahip olan semizotu özellikle salatalarda meyvelerle müthiş uyum gösterir. Salatası yaygın olarak zeytinyağlı, domatesli, meyveli ya da yoğurtlu olarak yapılır. Yoğurtlu olarak yapılan semizotu salatası genelde meze olarak tüketilir. Sarımsaklı yoğurt ile çok yakışan yoğurtlu semizotu salatası tarifini sizler için hazırladık. Hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 


Yoğurtlu Semizotu Salatası Yanında Ne Gider?

Yoğurtlu semizotu salatasının yanında fırında ya da ızgara balık, köfte, börek ya da ekşi mayalı ekmek iyi gider. 


Yoğurtlu Semizotu Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon yoğurtlu semizotu salatası yaklaşık 90 kaloridir.


Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Semizotu Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım demet semizotu
  • 200 g süzme yoğurt
  • 1 lime suyu (Yeşil limon)
  • 2 diş taze sarımsak
  • 1 büyük salatalık
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı nane yağı

Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

  • Süzme yoğurdun içine 1 tane yeşil limon suyunu ekleyip karıştırın. Bir büyük salatalığı, salata kasesine rendeleyin.
  • Taze sarımsağı bir tutam tuz ile havanda dövün ve yoğurda karıştırıp rendelenmiş salatalığın üzerine dökün.
  • Yıkanıp ayıklanmış olan semizotlarını da koyup harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine kuru nane serpin ve nane yağı gezdirerek servis yapın.


Püf Nokta:

  • Sarımsak çok yakışır ancak koymak zorunda değilsiniz. 
  • Lime yerine limon suyu kullanabilirsiniz. Ancak lime limona göre daha tatlı olduğu için limon kullanıyorsanız miktarını biraz azaltmanız gerekebilir. 
  • Kuru nane yerine yeşil nane kullanarak semizotunun yanında kullanabilirsiniz. 
  • Nane yağı için taze nane ve zeytinyağını blenderdan geçirdikten sonra süzmeniz gerekir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!