ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ HAYDARİ

Haydari

Ana malzemeleri yoğurt, sarımsak ve nane olan haydari, en lezzetli mezelerden biridir. Soğuk bir şekilde servis edilir. Et, balık ve sebze yemeklerinin vazgeçilmezidir. Cacığın daha koyu ve tuzlu halidir. Malzemeleriniz hazırsa, orjinal haydari nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haydari Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Haydari Nasıl Yapılır?

  • Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştırın. Tereyağını (yağın yanmamasına özen göstererek) eritip nane ve fesleğeni kavurun.
  • Sarımsaklı süzme yoğurdun içine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip soğuttuktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek servis yapın.
  • Haydariyi, klasik köfte veya baharatlı balık köftesi tarifinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Haydari Püf Noktası;
Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.