ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ HAYDARİ

Haydari

Haydari

Ana malzemeleri yoğurt, sarımsak ve nane olan haydari, en lezzetli mezelerden biridir. Soğuk bir şekilde servis edilir. Genellikle meze olarak tüketilir. Haydariyi, klasik köfte veya baharatlı balık köftesi tarifinin yanında servis edebilirsiniz. Et, balık ve sebze yemeklerinin vazgeçilmezidir. Cacığa içerisindeki malzemer ile benzerlik gösterse de en büyük farkları haydaride salatalık olmaması ve kıvamının cacığa göre çok daha koyu olmasıdır. Malzemeleriniz hazırsa, orjinal haydari nasıl yapılır detaylarına geçebiliriz. 


Haydari Kaç Kaloridir?

Haydarinin ortalama bir porsiyonunda 65 kalori bulunmaktadır. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haydari Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz

Haydari Nasıl Yapılır?

  • Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştırın. Tereyağını (yağın yanmamasına özen göstererek) eritip nane ile kavurun.
  • Sarımsaklı süzme yoğurdun içine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
  • Tuz ekleyip soğuttuktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek servis yapın.
  • Afiyet olsun. 

Haydari Püf Noktası;

  • Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.
  • Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanabilirsiniz ve züme işlemini normal yoğurda da uygulayabilirsiniz. 
  • İçerisinde tereyağı kullanmak istemezseniz, yaklaşık 70-80 gr beyaz peyniri ezerek kullanabilirsiniz. 
  • Sunum önerisi olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!