Çöp Şiş

Çöp Şiş
20 Temmuz 2024

İzmir mutfağından yayıldığı söylenen çöp şiş, bonfile ve kuyruk yağı ile hazırlanan bir yemektir. İnce ince kesilen et ve yağ, şişlere dizildikten sonra ızgarada pişirilir. Genellikle odun ateşinde pişirilen çöp şiş, közlenmiş biber, domates ve pilav eşliğinde sunulur. Hazırlaması 25-30 dakika olan çöp şişleri, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, çöp şiş yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak ciğer şiş ve şişte balık tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Çöp Şiş için

Malzemeler

  • 200 gram bonfile
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Çöp Şiş

Nasıl Yapılır

  1. Bonfileleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Kuyruk yağı kullanacaksanız, onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  3. Bir kabın içerisinde zeytinyağı ve baharatları harmanlayın.
  4. Doğradığınız etleri sosun içerisine alarak güzelce marine edin.
  5. Etleri şişin üzerine boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  6. Kuyruk yağı kullanacaksanız; Bir et, bir kuyruk yapı şeklinde sıralayın.
  7. Izgarayı veya dökün tavayı iyice ısıtın.
  8. Şişleri ısınan tavaya koyun ve her tarafını eşit derecede pişirin.
Servis Önerisi

Hazırladığınız çöp şişleri, lavaş ve pirinç pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Etin daha yumuşak olması için ön marinasyon işleminden geçirebilirsiniz.
  • Ön marinasyon için; Derin bir kaba 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek eti marine sosunda 3 saat bekletin.
  • Kuyruk yağı etin lezzetini arttıracaktır.
  • Etleri sıkı bir şekilde yerleştirin. Çöplerin başında ve sonunda mutlaka boşluk bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo