ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KIYMALI KARNABAHAR

Kıymalı karnabahar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı karnabahar tarifi için malzemeler

  • 500 gr karnabahar
  • 150 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2.5~3 su bardağı su

Kıymalı karnabahar Nasıl Yapılır

Adım Adım Kıymalı Karnabahar Yapımı:

Turpgiller familyasından olan karnabaharın ana vatanı Doğu Akdeniz'dir. Ülkemizde ise en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilir. Metabolizmayı hızlandıran bu besin, diyet listelerinin ilk sıralarında yer alır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Mide ve meme kanserine karşı direnç uygulayan karnabahar; çorba, salata ve et yemeklerinin yanında sunulur. Malzemeler hazırsa, kıymalı karnabahar tarifine başlayabiliriz.

  • Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın.
  • Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.
  • Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin.
  • Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın.
  • Kapağı kapalı olarak kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kıymalı karnabahar yemeğini, yanına çok yakışan haydari ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kıymalı Karnabaharın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karnabaharları düdüklü tencerede pişirecekseniz, pişirme süresini yarıya indirebilirsiniz.
  • Haşlama esnasında oluşan kokuyu önlemek için, suyun içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
  • Karnabaharların haşlanırken dağılmaması için, iri parçalar halinde ayıklayın.
  • Tarifte kullanacağınız kıymaların iki kez çekilmesine özen gösterin.

1 Porsiyon Kıymalı Karnabahar Kaç Kaloridir?

Lif ve vitamin bakımından zengin olan kıymalı karnabahar yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde yer verilir.

Siz de sebzelerle harmanlanan et yemekleri hazırlamak istiyorsanız, demir içerikli hünkar beğendi tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.