Karides Scampi

Karides Scampi
27 Mayıs 2024

Karides scampi, sulu, mükemmel pişmiş karidesin sarımsak ve tereyağı sosuyla zenginleştirilmesiyle hazırlanır. İtalyan yemeği olsa da, Amerika mutfağında da çok sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan karides scampi tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Karides Scampi Kaç Kaloridir?

1 porsiyon Karides scampi 295 kaloridir.

Karidesi farklı tariflerde kullanmak istiyorsanız, acılı karides tempura veya kadayıflı karides tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karides Scampi için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Yarım soğan
  • 600 gr büyük boy karides
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Karides Scampi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğanı ince ince doğrayın.
  2. Daha sonra 3-4 diş sarımsak alın ve çok ince kıyın.
  3. Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritin.
  4. soğanı ve sarımsağı ekleyin.
  5. Soğanları ve sarımsakları birkaç dakika soteleyin.
  6. Karidesleri ekleyin ve birkaç damla limon suyu sıkın, pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve biraz tuz, taze çekilmiş karabiber ve pul biber serpin.
  8. Karides scampi servise hazır, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Buharda pişirilmiş karnabahar ile servis edebilirsiniz.
  • Spagetti, linguine ve fettuccini makarna çeşitleri ile servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz damak tadınıza göre 4 yemek kaşığı tabasco acı sos kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Sarımsakların yanmaması için önce soğan daha sonra sarımsakları soteleyin.
  • Karideslerinizi pişirmeden önce soyun ve ayıklayın ve tercihinize göre kuyruklarını çıkarın.
  • Karidesleri pembeleşene kadar pişirin. Karidesleri fazla pişirmek dokularını bozduğu ve sert ve lastiksi hale getirdiği için fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Karides scampi, hava geçirmez kaplarda uygun şekilde saklandığında ve soğutulduğunda yaklaşık 2 gün taze kalır. Scampi ayrıca hava geçirmez kaplarda veya dondurucu poşetlerde 2 aya kadar dondurulabilir ve kullanımdan önce buzdolabında gece boyunca çözülebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo