ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KADIN BUDU KÖFTE

Kadın Budu Köfte

Trakya'nın meşhur yemeklerinden biri olan kadınbudu köfte, bazı Balkan ülkelerinde farklı versiyonları ile sunulur. Temel olarak kıyma ve pirinç ile yapılan bu yemek, protein ve kalsiyum bakımından zengindir. İsteğe göre fırında, ocakta ya da ızgara da pişirilebilir. Kas gelişimini desteklediği için özellikle çocukların ve sporcuların tüketmesi tavsiye edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Edirne usulü kolay kadınbudu köfte nasıl yapılır görelim.

Farklı çeşitleriyle birlikte sunulan köfte tarifleri sizin de damak tadınıza hitap ediyorsa, pratik ve hafif fellah köfte veya mercimek köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kadın Budu Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr köftelik kıyma (az yağlı)
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Panelemek için

  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı buğday unu
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • 2~3 su bardağı ayçiçeği yağı

Kadın Budu Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin.
  • Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın.
  • Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın.
  • Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin.
  • Kavrulmuş kıyma ve çiğ kıymayı bir kaba alın. Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin.
  • Yumurta, tuz ve baharatı da ilave edin. Harcı karışana kadar yoğurun ve ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
  • Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp ayçiçeği yağında kızartın.
  • Orjinal kadınbudu köfteyi, barbunya pilaki ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

Kolay Kadınbudu Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadınbudu köfte hazırlarken kullanacağınız kıymanın az yağlı olmasına dikkat edin. Aynı zamanda kıymanın iki kez çekilmesi de işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Pirinçleri ortalama 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha fazla haşlarsanız kıvamı bozulur ve köftenin tadını değiştirebilir.
  • Kıymaların üzerini unlamayı ihmal etmeyin. Unla harmanlanan köfteler daha çıtır ve lezzetli olur.
  • Köfteleri pişireceğiniz yağın sıcak olması da, köftelerin daha kolay ve eşit miktarda pişmesini sağlayacaktır.

1 Porsiyon Kadınbudu Köfte Kaç Kaloridir?

  • 100 gram olarak hazırlanan bir porsiyonda kadınbudu köfte, yaklaşık 250 kaloridir. Ocak yerine fırında pişirilen köfte ortalama 360 kaloridir.
  • Diyet listelerine ekleyebileceğiniz glutensiz kadınbudu köftenin kalori değeri ise 190'dır.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:01

çok güzel :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!