Mandu (Kore Mantısı)

Mandu (Kore Mantısı)
29 Ocak 2024

İsmi farklı olsa da, aslında bildiğimiz mantının Kore mutfağında yapılmış versiyonudur mandu. Kore mantısı olarak da bilinen bu yemek, kıyma, pırasa ve isteğe göre mantarla hazırlanıyor. Genellikle hamura büzgü veya yarım ay şekli veriliyor. Peki, evde mandu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mandu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak hingel mantı, saçaklı mantı ve boşnak mantısı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Mandu (Kore Mantısı) için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • Göz kararına göre ılık su

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı susam yağı ya da sıvı yağ
  • 1/2 demet yeşil soğan
  • 1 adet tofu
  • 2 adet pırasa (ince doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Mandu (Kore Mantısı)

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için; Un, ılık su ve yumurtayı bir kabın içine alın. Tüm malzemeleri yoğurun.
  2. Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  3. Dinlendirme işleminin ardından, hamuru 4 parçaya ayırın.
  4. Hamuru oklava yardımıyla açın ve bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin.
  5. İç harcı için; Kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı ince ince doğrayın.
  6. Doğradığınız sebzelerin üzerine tofu, susam yağı, kıyma, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  7. Hazırladığınız iç harcı, yuvarlak biçimde kesilen hamurun ortasına yerleştirin.
  8. Ardından hamurları yarım ay olacak şekilde kapatın.
  9. Büzgü görünümü için hamuru sıkıştırabilir, ardından iki ucunu yuvarlak olacak şekilde birleştirebilirsiniz.
  10. Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mandu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kabarması için dinlendirme işlemini mutlaka uygulayın.
  2. İç harcında mantar, soya sosu ve zencefil de kullanabilirsiniz.
  3. Pişirdiğiniz manduları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.
  4. Manduları yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo