ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KIYMALI YEMEKLER: PRATİK VE NEFİS 10 KIYMALI YEMEK TARİFİ

KIYMALI YEMEKLER: PRATİK VE NEFİS 10 KIYMALI YEMEK TARİFİ

Kıyma ile yapılabilecek birbirinden lezzetli ve pratik 10 nefis yemek tarifi
Kıymalı Yemekler: Pratik ve Nefis 10 Kıymalı Yemek Tarifi

Etin çok ince bir şekilde çekilmesiyle hazırlanan kıyma, makine veya elle çekilebilir. Ülkemizde en çok koyun, kuzu ve dana eti kıyması kullanılır. Bununla birlikte tavuk ve hindi kıyması da yemek tariflerinde kullanılan çeşitler arasındadır. Köftelerin vazgeçilmez malzemesi olan kıyma ile yapabileceğiniz farklı tarifleri sizler için derledik. İşte, kıyma ile yapılabilecek 10 nefis yemek tarifi:



Kıyma ve karnabaharı birleştirdik, ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. Klasik tariflerden sıkılanlar için, bol kıymalı karnabahar tarifi ideal bir seçim olacak.



Kayseri'nin meşhur lezzeti olan yağlamayı, evde hazırlamaya ne dersiniz? Tarif detaylarına ve püf noktalarına göz atmayı unutmayın.



Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kıymalı pide, başta İç Anadolu ve Karadeniz olmak üzere hemen hemen her yörede tüketilir.



Kıyma denildiğinde akla gelen ilk tariflerden biri de karnıyarıktır. Geleneksel karnıyarık tarifi ile siz de bu Lezzet'in tadını çıkarın.



İtalyan mutfağından dünyaya yayılan lazanyayı evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. 



İnce bulgur ve kıyma ile hazırlanan simit kebabı, Gaziantep yöresine ait bir yemektir. Lavaş, domates ve biber ile birlikte servis edilir.



Klasik makarna tariflerinden farklı olarak sunulan kıymalı makarna; hem pratik, hem de lezzetli bir yemektir.